Padel mitt i grönskan på Tjörn

Padelhallar hittar man oftast i industriområden eller stora gym men på Tjörn öppnas snart en hall på en lite annorlunda plats. Mitt bland Myggenäs gårds nötkreatur öppnar Tobias Tilly och Hampus Siggelin Maestro Padel Tjörn.

ANNONS
|

Snart väntar ytterligare möjligheter för padelälskande Tjörnbor när Maestro Padel Tjörn öppnar i Brålanda, strax utanför Myggenäs. Det är kompisarna Tobias Tilly och Hampus Siggelin som ger sig in i padelvärlden och hoppas kunna locka ut spelare till en lite lantligare lokal.

Padelhallen ligger nämligen i andra halvan av ett maskinhall och precis bredvid en ladugård med över 100 nötkreatur. Tobias säger att det inte fanns någon direkt tanke med att öppna hallen mitt i ett lantbruk. Det som lockade var en bra lokal på den östra sidan av ön, där det än så länge saknats en padelhall.

LÄS MER:Han vill förse Tjörnborna med kött de känner

Att ge sig in i padelbranschen kändes naturligt för de två kompisarna efter många år inom idrottsrörelsen.

ANNONS

– Vi är padelälskare som alla andra. Vi har båda sysslat mycket med sport; fotboll och hockey och så, här lokalt. Idrott är ju väldigt kul och då är klart man jobbar med det om man kan, säger Tobias.

Det kommer vara högt i tak när Maestro Padel Tjörn öppnar upp senare i höst.
Det kommer vara högt i tak när Maestro Padel Tjörn öppnar upp senare i höst.

Tobias och Hampus är långt ifrån ensamma om att se marknaden för padel på ön. Flera andra anläggningar planeras i trakten och det kan eventuellt blir tätt mellan hallarna i framtiden.

– Det kommer vara tuff konkurrens men vi tror på detta. Det är en sport som inte slutat växa och den har inte nått alla åldersgruppen än så jag tror att det kommer gå bra för alla padelhallar här ute, säger Tobias Tilly

LÄS MER:Bygglov för padelhall på Tjörn beviljas – med ett aber

LÄS MER:Plats för padel, utegym och konstgräs – Glimmaråsen ska utvecklas

Även om konkurrensen är hård så litar Tobias och Hampus på att deras anläggning kommer att locka spelare. Att den ligger på östsidan göra att de hoppas på spelare från både ön och fastlandet. En av säljpunkterna är att byggnaden har ovanligt högt i tak.

– Det finns plats för att lobba elva meter rakt upp, så det är en riktigt fördel. Sen kommer det även vara en riktigt härligt gemenskap, säger Tobias.

Just nu väntar de på startbesked från kommunen och att själva banorna ska levereras. Tobias och Hampus har som målsättning att öppna redan i september.

– Det kommer vara mycket jobb, svett och tårar men det fixar vi!

Mitt bland åkrar och djurhagar öppnar snart en sprillans ny padelhall.
Mitt bland åkrar och djurhagar öppnar snart en sprillans ny padelhall.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod att padelhallen heter Vamos Padel Tjörn. Enligt Tilly och Siggelin har de nu bytt namn till Maestro Padel Tjörn.

ANNONS