Det blir både ja och nej till nya padelplaner på Tjörn.
Det blir både ja och nej till nya padelplaner på Tjörn. Bild: Arkivbild

Ja och nej till padel på Tjörn

Ja till padelhallar i Kållekärr och Svanvik. Nej till padelhall i Arödsområdet. Och återremiss gällande padelhall i Nötsäter.

ANNONS
LocationTjörn|
|

Ansökningarna om att få bygga padelhallar väller in till byggavdelningen på Tjörn. Bara det senaste året har närmare tio ansökningar om att få bygga padelhallar lämnats in. Några har beviljats, medan andra har fått avslag främst för att de skulle ligga i olämpliga områden.

Fyra olika hallar

Vid det senaste mötet i samhällsbyggnadsnämnden hade politikerna att fatta beslut i fyra olika bygglovsansökningar gällande padelhallar.

Det blev ett enigt politiskt ja till en ny idrottshall för padel i Kållekärr, detta trots att förvaltningens tjänstemän förordade ett nej med motiveringen att den skulle avvika för mycket från den gällande detaljplanen.

Ingen som direkt skulle beröras av bygget har dock motsatt sig det.

ANNONS

– Här fanns det inte så mycket att erinra från politiskt håll. Det finns bland annat bra kommunikationer för att ta sig till och från hallen, säger Rikard Larsson, S, 2:e vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Det handlar om ytor på drygt 1 500 kvadratmeter med tillhörande parkering som nu kommer att tas i anspråk för ändamålet.

LÄS MER:Ny utomhusbana byggs på Orust

Industrihall blir padelbana

I industriområdet Svanvik blir det också ett ja till en padelhall i storleksordningen knappt 600 kvadratmeter. Här handlar det om att en industriverksamhet behöver ett mindre lager än tidigare och det ska nu byggas om till en padelhall.

Även här avrådde förvaltningen från en etablering med hänvisning till att den inte skulle överensstämma med detaljplanen. Ingen som direkt skulle beröras av bygget har dock motsatt sig det.

Bygglovet ges med restriktionen att det är tidsbegränsat över en 10-årsperiod. Beslutet fattades efter omröstning med röstsiffrorna 10 mot 1. Endast Jenn Johansson (SD) var emot.

Ingen nya plan i Rönnäng

I industriområdet Ängholmen i Rönnäng blir det däremot ingen padelhall. Ansökan om ett nybygge avslogs med röstsiffrorna 6 mot 5. Socialdemokraterna, Tjörnpartiet och Sverigedemokraterna sa nej.

Bygglovsansökan för en padelhall i Nötsäterområdet i Skärhamn återremitterades och ska tas upp på nytt i nämnden senare i vår.

ANNONS