Här, utanför padelhallen i Tvet, ska utomhuspadelbanan stå.
Här, utanför padelhallen i Tvet, ska utomhuspadelbanan stå. Bild: Börje Pettersson/Orust Padel

Ny utomhusbana byggs på Orust

Den omåttligt populära sporten padel har tagit Orust med storm. På kort tid har två banor byggts och nu är en tredje padelbana på gång i Tvet – utomhus.

ANNONS

För en månad sedan öppnade padelhallen på Orust och sedan dess har banan i princip varit fullbokad, enligt delägaren Börje Pettersson. Åtminstone på helger och kvällar.

Nu ska Tvetab, som äger fastigheten, utöka med en bana till – utomhus.

– Det är väldigt uppskattat att få spela utomhus också vad vi förstår, och vi har fått frågan några gånger om det finns en utebana, säger Börje Pettersson.

Arbetet med att schakta utanför padelhallen har redan börjat och med den nya banan har Orust gått från inga till hela tre padelbanor på kort tid, då även Ängö Entreprenad har en utomhusbana i Hjälmvik.

ANNONS

LÄS MER:Fullbokat när Orusts första padelhall öppnade

Om allt går enligt plan ska den nya banan stå klar i början av juni.

– Det blir trevligt att ha två banor och inte bara en. Framförallt sommartid, då är det nog är många sommargäster som vill spela. Sedan får vi se, vi har planer på att bygga ut med någon mer hall också om det fortsätter så här.

Är intresset för padel så stort på Orust?

– Jag tror padel är här för att stanna. Vi tänkte ju samma med gym för ett antal år sedan, när det kom till Orust. Nu finns det flera gym på ön och folk vill ju röra sig.

Han tror också att just padel blivit så stort för att det passar väldigt många.

– Det är en sport som många olika kategorier människor kan utöva. Därför är det populärt och därför kommer det stanna. Kanske inte lika mycket som nu, men det är klart det ska finnas på Orust, säger Börje Pettersson.

Utomhusbanan kommer gå att boka i appen, precis som inomhusbanan.

Utomhusbanan ska vara klar i början av juni.
Utomhusbanan ska vara klar i början av juni. Bild: Börje Pettersson/Orust Padel
ANNONS