Tjörns kommun bjuder på utomhusbio den 2 augusti vid Skärhamns skola.
Tjörns kommun bjuder på utomhusbio den 2 augusti vid Skärhamns skola. Bild: Christian Börjesson/Niko Tavernise

Bio i det fria när kommunen bjuder på ”West Side Story”

Grusplanen på Skärhamns skola blir tisdagen den 2 augusti spelplats för årets utomhusbio på Tjörn. Filmen som visas är ”West Side Story” och kommunen hoppas på många biobesökare.

ANNONS
|

– Vi har haft utomhusbio ett antal somrar sen 2017 och på olika platser runt Skärhamn. I år ska vi vara på Skärhamns skolas grusplan, säger Isabelle Felczak, kultursamordnare på Tjörns kommun.

På grusplanen kommer man sätta upp en storbildsduk och sen kan publiken antingen ta med sig en egen stol, a-traktor eller bil för en filmkväll under stjärnorna.

Har röstat fram filmen

– I år kommer vi visa ”West Side Story” som är baserad på den kända Broadwaymusikalen från 1957. Filmen är regisserad av Steven Spielberg. Det är ungdomarna själva som röstat fram filmen vid en omröstning, säger Isabelle Felczak.

Hon hoppas att filmen kommer locka både yngre och äldre till filmkvällen och klockan 22 startar filmen. Åldersgränsen är 11 år och 7 år i målsmans sällskap.

ANNONS

– Vi kommer ha personal på plats och alla som vill komma är välkomna. Det är fri entré eftersom det är en sommarlovsaktivitet, säger hon.

Rekordmånga besökare vid regn

Dåligt väder verkar inte heller påverka publiken. Regnar det kommer folk ändå.

– Då brukar biobesökarna sitta i bagageluckan och bulla upp med kuddar och filtar. Vi hade faktiskt rekordmånga besökare det året det var riktigt ruskväder, berättar Isabelle Felczak.

LÄS MER:Ny filmförening startar på Tjörn – Eva ligger bakom

LÄS MER:Fregatten bio tänker inte förbjuda medhavt godis

LÄS MER:Nu bjuder Ellösparken upp till dans igen

ANNONS