Bild: Arkivbild

Tog åter personalens bil – ny anmälan skriven under natten

Två personer som bor på ett stödboende i Stenungsund tog under söndagskvällen personalens bil och körde iväg. Under natten mot tisdag hände samma sak igen, varpå polis åter larmades.

ANNONS
|

Det var vid 21.30-tiden på söndagskvällen som polis larmades om att två personer olovligen tagit en av boendets bilar och kört iväg. Efter drygt en timme ska de sedan ha kommit tillbaka. Polis anslöt därefter för förhör och upprättade efter händelsen en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Natten mot tisdag upprepades sedan samma sak.

– Vi fick då larm om en i princip identisk händelse, där två personer i 20-årsåldern olovligen ska ha tagit en personalbil och kört iväg, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, under tisdagsmorgonen.

Fordonet larmades sedan ut, men efter två timmar ska personerna som tagit bilen åter dykt upp vid boendet.

ANNONS

– En patrull tog sig sedan till platsen för förhör och inhämtande av uppgifter för en anmälan. Men den är inte färdigskriven ännu, så jag vet inte vad den kommer att utmynna i. Det kan ju bli allt från olovligt brukande till olovlig körning beroende på vad som framkommit i förhör, förklarar Herman Egelström.

Från boendets sida meddelas också att man efter händelserna nu vidtagit åtgärder i form av att se över rutiner och göra riskbedömning kring orsaker och händelse så att detta inte ska hända igen.

LÄS MER:Tonårspojke döms för att ha slagit vakt på fotbollsturnering

LÄS MER:Efter tumultet vid HVB-hem – tre unga män åtalas

ANNONS