Den tonårspojke som enligt åtal slog ner en ordningsvakt i Svanesund i april i år, döms för våld mot tjänsteman.
Den tonårspojke som enligt åtal slog ner en ordningsvakt i Svanesund i april i år, döms för våld mot tjänsteman. Bild: Gabriel Andersson

Tonårspojke döms för att ha slagit vakt på fotbollsturnering

Det var i påskas som en då 16-årig pojke avvisades från en fotbollsturnering i Ängåsskolan, och i samband med det slog och sparkade en ordningsvakt.

ANNONS

Tumult utbröt i våras när en fotbollsturnering gick av stapeln i Svanesund på Orust. En 16-årig pojke som enligt förundersökningsprotokollet uppträdde stökigt utanför lokalen ombads lämna området av två kvinnliga ordningsvakter.

16-åringen återfanns lite senare av vakterna utanför en av entrédörrarna där han enligt dem rökte och drack öl. Han avvisades ännu en gång men vägrade lämna området och blev aggressiv.

Enligt ordningsvakten viftade pojken aggressivt med händerna och slet sig loss. Han riktade ett eller två slag mot hennes huvud varav åtminstone ett slag träffade henne över tinningen. Hon tappade glasögonen av slaget. Pojken tog därefter tag i hennes hår och reflexväst och drog ner henne på marken. När hon försökte ta sig upp han klev framåt och sparkade henne i bröstet, står det i domstolsprotokollet.

ANNONS

Pojken har hävdat att han agerade i nödvärn men nu döms han till 35 timmars ungdomstjänst för våld mot tjänsteman vid Uddevalla tingsrätt.

LÄS MER:Vakter ingrep efter lättklädd dans på nattklubben

LÄS MER:Man häktad – misstänkt för rån och flera cykelstölder i Stenungsund

LÄS MER:Efter tumultet vid HVB-hem – tre unga män åtalas

ANNONS