Utomhusbion är en del av Fregattens 30-årsfirande.
Utomhusbion är en del av Fregattens 30-årsfirande. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Stenungsund bjuder på utomhusbio

På fredag och lördag visas bio under bar himmel vid kulturhuset Fregatten. Det bjuds på Gozilla vs Kong samt klassikern Casablanca. Filmvisningar utomhus har tidigare under augusti visats på både Tjörn och Orust.

ANNONS
|

På fredag och lördag kan man i kulturhusparken vid Fregatten njuta av en bioupplevelse utomhus. På fredag visas Godzilla vs Kong från 2021 och på lördag visas filmklassikern Casablanca från 1942.

– Vi visar filmen vid halv tio för att solen ska gå ner. Imorgon blir det lite regn så då är det bra att man tar med ett paraply. Jag tror det blir mysigt, säger Kajsa Finn, kultursamordnare på Stenungsunds kommun under torsdagen.

Del av filmsammarbete

Tidigare i augusti har det visats utomhusbio både på Orust och Tjörn. Filmvisningen i Kulturhusparken är en del av Fregattens 30-årsfirande men också en del av projektet filmårskommunen som sker i samarbete med Göteborgs filmfestival.

ANNONS

– Vi har också haft utställning med fokus på film. Vi visar utställningens filmer tidigare på kvällen på utomhusbion, säger Kajsa Finn.

Bion är gratis och besökarna uppmanas att ta med egna filtar och solstolar till visningen. Vid dåligt väder flyttar man in visningen till Stenungesalen i Fregatten. Det finns ett hundratal platser för de sittande biogästerna och man kan slå sig ner i hela parken.

LÄS MER:Bio i det fria när kommunen bjuder på ”West Side Story”

LÄS MER:Fregatten fyller 30 år – nu inleds firandet

LÄS MER:Folkfesten börjar – Baltic water week invigs

ANNONS