Ratade tv-spel – nu får alla äldreboenden pussel i stället

Stora fina moderna tv-apparater i all ära, men något som de gamla vid Strandgårdens äldreboende saknat är betydligt mer analogt: pussel.

ANNONS

När välgörenhetsprojektet Glädjeresan åkte på turné i veckan som gick besöktes bland annat Strandgården i Ellös. Lasse Kronér höll hov, underhöll de gamla och bjöd även på ett stycke musik vid boendets flygel. Det var ett besök som var inplanerat redan under pandemin, men som då fick styras av när antalet smittade ökade i landet igen. Tv-apparaterna som skänktes delades ut ändå, utan festlig inramning.

När väl Lasse Kronér kom för den officiella utdelningen ställdes frågan vad som mer önskas på boendet. Kronér själv föreslog tv-spel till de nya tv-apparaterna men de boende i Ellös ville något helt annat. Svaret han fick var kanske något oväntat: de önskade sig pussel.

ANNONS

Nu har Glädjeresans projektledare Tommy Witedal gjort slag i saken. Eftersom en pott pengar fanns kvar har nu ett helt gäng pussel tryckts upp, allt efter önskemål från de boende vid Strandgården.

– Vi har agerat med tanke på kommentaren som kom när vi var ute i Ellös med Lasse Kronér. Vi har tagit beslut att skänka pussel till samtliga äldreboende i STO-området, säger Tommy Witedal.

Pusslen har Tjörnbron centralt i mitten, med på pusslet finns även en leende Lasse Kronér. Pusslen delas ut inom det närmsta och Tommy Witedal är mycket nöjd över att ha kunnat tillgodose de äldres önskemål.

– Det kommer vara i olika delar, allt från 48 upp till 1 000 bitar för att det ska passa alla.

LÄS MER:Auktion med Lasse Kronér lockade många till Kulturhusparken

LÄS MER:Glädjeresan slutade i eufori: ”Vi är överväldigade”

ANNONS