Auktion med Lasse Kronér lockade många till Kulturhusparken

Glädjeresan är ett initiativ som i år samlar in pengar till förmån för STO-områdets äldreboenden. Lasse Kronér ledde lördagens välgörenhetsauktion i Stenungsund där nyfikna åskådare och köpsugna samlades.

ANNONS
|

Glädjeresans initiativtagare och medarrangör Tommy Witedal hoppades på strålande sol och sensommarväder när han pratade med Lokaltidningen tidigare i veckan. Och mycket riktigt bjöd lördagseftermiddagen i Stenungsund på härligt väder för auktion i Kulturhusparken. Initiativet hade fått in auktionsvaror till ett värde för över 600 000 kronor – allt från högtalare till ett helt års förbrukning av toalettpapper.

– Jag funderade på att buda på toalettpappret. Men det blir lite mycket att bära hem, säger Stenungsundsbon Marit Börjesson som var på plats tillsammans med sin man Hasse Börjesson.

De fick nys om evenemanget via Lokaltidningen och tycker att det är både mysigt och roligt att vara på plats i höstsolen.

ANNONS

LÄS MER:Kronér och gänget laddar för helgens Glädjeresa och auktion

– Längst ner på gräsmattan bjuds femtonhundra. Sextonhundra här framme, ropar Lasse Kronér, dagens auktionsledare, från scenen i Kulturhusparken med klubban i högsta hugg.

Runt om scenen står vuxna, barn och hundar samlade för att följa den rafflande auktionen där vara efter vara byter ägare i ett högt tempo. Kronér skämtar glatt och gör sig till vän med publikens olika köpintresserade.

– Jag kom just hit. Det var en kompis som tipsade mig om detta, säger Micke Larsson som beskådar spektaklet från avstånd i solen tillsammans med sin mamma.

Han berättar att han känner igen Lasse Kronér från TV-programmet Dobidoo och tycker att han gör ett bra jobb med att auktionera men att han svär ganska mycket.

Upp på scenen bjuds olika företagare som har bidragit med auktionsvaror. Här finns upplevelser – så som hotellnätter, tjänster – så som städhjälp, och prylar av alla dess slag.

– 2000 spänn i vinst! Vilken dag! ropar Lasse Kronér från scenen efter att ha auktionerat ut en högtalare av större modell till en lycklig vinnare.

Nästa vara blir hårvårdsprodukter till ett värde av 870 kronor.

LÄS MER:Lasse Kronér leder auktion till förmån för STO:s äldre

– Jag vill köpa något tekniskt. Typ ett dataspel, säger Neo Simonsson som tillsammans med sin bror Alex Simonsson bara några minuter senare kammar hem var sin elektrisk leksaksbil.

De båda har åkt hit från Onsala och har tidigare budat hem en air fryer, en slags köksmaskin, åt sin pappa.

– Jag ropade åt pappa för han vågade inte, berättar Neo.

Vinsterna från auktionen går oavkortat till äldrevården i STO-området och Glädjeresans förhoppning är att få in så mycket pengar att de kan köpa in rejäl TV med tillhörande ljudanläggning till äldreboenden i området. Senare under lördagskvällen kommer ytterligare en auktion ske på Stenungsbaden för olika företag och inbjudna middagsgäster med syfte att samla in ytterligare pengar till äldrevården – även här med Kronér på scenen.

ANNONS