Mikkey Dee rockar loss på Jordhammars herrgård

Den rockigaste kvällen i Jordhammars historia utlovas nästa lördag. Detta då den legendariska världstrummisen Mikkey Dee gästar herrgården i Ödsmål tillsammans med Mats Levén, Mia Karlsson och Partypatrullen.

ANNONS

”Alltid lika kul att hoppa in å gästlira med mina polare i Partypatrullen. Det blir fullt ös den 4/9 på Jordhammars Herrgård!”, skriver Mikkey Dee själv på sin Facebooksida inför evenemanget, som går under namnet Swedish Rock Tour.

Den legendariske Motörheadtrummisen, som sedan 2016 nu spelar trummor med det tyska hårdrocksbandet Scorpions, har varit nära kompis med flera av medlemmarna i Partypatrullen sedan 80-talet.

Spelade i samma band

Mikkey Dee spelade då i hårdrocksbandet Nadir tillsammans med Gunnar Janupe, sångare i Partypatrullen och även känd som före detta sångare i 80-talsbandet Snowstorm. I bandet ingick även Partypatrullens keyboardist, Ödsmålsbon Per Aronson Andersson.

– Vi spelade ihop i början av 80-talet innan Mikkey bestämde sig för att ge sig ut i stora världen. Men vi har alltid hållit kontakten och nu även sedan ett par år tillbaka försökt få till någon eller några spelningar ihop varje år, berättar Per Aronson Andersson.

ANNONS

Klassiska hårdocksdängor

På repertoaren nästa lördag står nu förstås klassiska hårdrocksdängor av både Motörhead och Scorpions, men även andra smash hits av exempelvis Bon Jovi.

– Man kan väl säga att det blir en blandning av den musik vi själva gillar och växte upp med under 80-talet, säger Per Aronson Andersson.

LÄS MER:Pandemin har fått Rickard och juvelerna att skina

Med på scen kommer även sångaren Mats Levén, tidigare frontman och sångare i bland annat det svenska metalbandet Candlemass, att vara. Han får i sin tur sällskap av Mia Karlsson, före detta sångerska och sologitarrist i hårdrocksbandet Crucified Barbara.

Fullbokad sommar

För Per Aronson Andersson och Partypatrullen har den gångna sommaren också bjudit en hel del andra spelningar längs Västkusten.

– Det har faktiskt varit en helt fantastisk sommar. Vi har kört E6:an upp och ner mellan Strömstad och Göteborg och spelat flitigt helt sommaren. När det var som intensivast spelade vi 25 dagar i sträck.

Redan i morgon, lördag finns också chans att se Partypatrullen när det uppträder på Åstols rökeri.

LÄS MER:De spelar på Åstols rökeri sommaren 2021

Sedan hoppas Per förstås även att många ska vilja komma och lyssna när de bjuder in till hårdrocksfesten på Jordhammars herrgård.

– Det känns väldigt roligt nu när vi också kan bjuda in en lite större publik på i alla fall runt 300-400 sittande personer. Kanske till och med något fler om vädret tillåter och man kan ordna så att alla får plats på behörigt coronaavstånd i anslutning till verandan.

Biljetter till evenemanget finns att köpa på biljettsajten Tickmaster.

ANNONS