Den man som under julaftonsnatten misstänks ha stulit en bil i Stenungsund har häktats.
Den man som under julaftonsnatten misstänks ha stulit en bil i Stenungsund har häktats. Bild: Arkivfoto

Man häktad för att ha stulit bil under knivhot

Den man i 25-årsåldern som natten till julafton 2022 misstänks ha hotat en annan man med kniv och stulit hans bil i Stenungsund har häktats. Den misstänkte mannen har i förhör erkänt att han tagit bilen men förnekar att han skulle ha försökt råna mannen på pengar, enligt åklagaren.

ANNONS
|

Det var natten till julafton 2022 som en man i Stenungsund blev knivhotad när han skulle skjutsa en ytligt bekant med sin bil. Passageraren ville ha pengar swishade till sig och drog fram en kniv under färden.

Föraren vägrade att swisha några pengar, stannade istället bilen och sprang från platsen enligt polisen. Gärningsmannen ska då ha hoppat in i bilen och kört därifrån.

Polis följde efter bilen

Polispatruller följde efter bilen och kunde efter ett kortare förföljande stoppa den. Mannen ska då ha lämnat bilen springandes och försvunnit från platsen.

Mannen är misstänkt för bland annat grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt försök till rån. Han är också misstänkt för misshandel vid ett tidigare tillfälle förra året.

ANNONS

– Han har i förhör erkänt brottet grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt misshandeln, men han förnekar försök till rån, säger åklagare Johannes Dävelid vid åklagarkammaren i Uddevalla.

Häktades under fredagen

Nu har mannen häktats på sannolika skäl. Enligt åklagarens häktningsframställan finns annars risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt kan försvåra utredningen. Det finns också risk, enligt åklagaren, att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

LÄS MER:Man begärs häktad för grovt vapenbrott

LÄS MER:Misshandlade sin inneboende – döms till två års fängelse

LÄS MER:Två män misstänkta i utpressningshärva på Orust

ANNONS