Barberaren ger gratis julklippning till behövande

Barberaren Walid El Safadi bestämde sig för att ha gratis klippning för behövande på julafton. Att hjälpa till och ägna sig åt välgörenhet är något som han alltid har varit mån om.
– Jag vill tacka alla som kommer hit. Utan dom är jag ingenting, säger han.

ANNONS
|

Pizzeria Picasso på Strandvägen i Stenungsund har sedan tidigare gått ut med att de under julafton delar ut gratis pizza. The Master Barber Shop, som ligger i lokalen bredvid, vill nu matcha pizzerians välgörenhet och låter behövande göra sig snygga gratis innan julpizzan.

– Jag är kompis med han som äger pizzerian och fick reda på att de ger gratis mat på julafton. Jag visste inte att man fick göra det i Sverige. Annars hade jag haft gratis klippning tidigare år också, säger Walid El Safadi, ägare på barberarsalongen.

En självklarhet att hjälpa andra

För Walid, som föddes i Palestina och under en lång tid bodde i Libanon, är välgörenhet och att hjälpa andra en självklarhet. Han berättar att han har låga priser och är mån om att prata och ha god kontakt med sina kunder.

ANNONS

– Jag ser hur livet går från svårare till svårare för människor. Jag har så att det räcker till mig. Mat och att kunna betala mina hyror, säger han.

Vunnit många nya bekantskaper

Waldis El Safadi berättar att han vunnit många nya bekantskaper i Stenungsund via sina kunder. Ungdomar så väl som äldre. Han märker en stor skillnad på idag och för tre år sedan. Då var det ingen i Stenungsund som kände igen honom. Nu är det många som hälsar och vinkar när han är på stan.

– Jag vill tacka alla som kommer hit. Utan dom är jag ingenting, säger barberaren.

Litar på sina gäster

På julafton från klockan tio är alltså de som behöver välkomna för gratis klippning eller rakning. Damer så väl som herrar. Därefter kan man gå till grannlokalen i sin nya frisyr och få en gratis pizza.

– Man behöver inte visa upp någonting, hur mycket man tjänar eller så. Jag litar på människor och att bara de som faktiskt behöver kommer hit, säger Walid El Safadi.

LÄS MER:De samlar in pengar till välgörenhet – med hjälp av kvinnokalender

LÄS MER:Levande julkrubba lockade många besökare till Valla

LÄS MER:”Jag som hade så mycket bokade kunder”

ANNONS