Bild: Gabriel Andersson

Åtalas efter att ha tjuvtankat på samma mack – sex gånger

Under en fyramånadersperiod tjuvtankade mannen i 25-årsåldern sex gånger med samma bil och på samma mack vid Tjörnbron i Stenungsund. Men vad han då inte visste var att han varje gång fastnade på bild. Nu åtalas Orustbon för bensinstölderna.

ANNONS
|

Det var i juni förra året som mannen första gången fastnade på bild på Circle K:s övervakningskamera då han tankade för 830 kronor, men därefter valde att lämna utan att betala.

En månad senare gjorde han om samma sak igen när han under loppet av en vecka först tankade för en dryg tusenlapp och sedan dryga 500 kronor.

Vid ytterligare tre tillfällen mellan augusti och november i fjol fyllde han sedan tanken för runt tusenlappen och åkte sedan vidare utan att betala.

Varje gång registrerades dock händelserna av bensinmackens övervakningskamera där man tydligt ser både gärningsmannen och registreringsnumret på den bil som han tankat upp vid samtliga tillfällen.

ANNONS

Erkänner utan omsvep

Nu åtalas Orustbon för stölderna till ett sammanlagt värde av 5 411 kronor och mannen har i förhör också utan omsvept erkänt sig skyldig.

Jag kommer inte ihåg just det här tillfället exakt men jag vet att jag har gjort det. Under en lång period så har det varit stökigt i livet. Jag har inte kunnat behålla jobb, umgåtts med fel personer. I och med det så har det blivit dumma grejer. Jag behövde bensin och hade inga pengar, har han i förhör uppgett för polis då de konfronterat honom med de olika övervakningsbilderna.

”Inget jag står för”

Han säger sig också villig att betala tillbaka pengarna samt det skadestånd på 4 329 kronor som de som driver macken yrkat på.

Sammanfattningsvis så är detta inget jag står för och jag är villig att betala allting och stå för allt som jag har gjort helt enkelt, uppger han.

Brottet ska enligt strafflagen betraktas som ringa, även om det sammanlagda värdet för stölderna överstiger gränsen för stöld som går vid 1 250 kronor. I detta fall räknas dock varje tjuvtankning som en händelse och mannen har vid inget av dessa tillfällen stulit bensin för över den summan.

Åklagarens yrkar för brottet nu villkorlig dom och dagsböter på totalt 8 400 kronor.

LÄS MER:Tankade olagligen för över en halv miljon – döms till fängelse

LÄS MER:Misstänkt skimming på bensinstation – två män gripna

LÄS MER:Väktare stoppade slangning – följde tjuvarna mot Skärhamn

ANNONS