Bild: Filip Landqvist

Väktare stoppade slangning – följde tjuvarna mot Skärhamn

Två män stoppades av en väktare medan de slangade drivmedel från en tankcistern på Tjörn under natten, meddelar polisen. Väktaren körde sedan efter tjuvarna.

ANNONS
|

Det var vid 03.30-tiden under natten mot måndag som polis larmades om stöld i Svanvik på Tjörn. Där hade väktare stoppat en slangning.

– Det är två stycken gärningspersoner som har slangat drivmedel från någon form av tankcistern på platsen och väktaren har avbrutit det här, säger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Flydde platsen

En av männen uppvisade id-handling för väktaren, men flydde sedan från platsen tillsammans med kumpanen i varsina fordon, berättar Herman Egelström.

Han vill emellertid inte gå in på vad det var för typ av fordon.

– Här finns naturligtvis vittnesuppgifter vi kan arbeta vidare med för att få fatt i gärningspersonerna, säger han.

ANNONS

Det är oklart vad det var för typ av drivmedel det rörde sig om, liksom vad det är för typ av cistern som tjuvarna har stulit ifrån.

– Den tillhörde inte någon mack som jag förstår det. Det var inte heller från ett fordon. Vad det är för typ av tankcistern vet jag inte, inte heller storlek, säger Herman Egelström.

Enligt tidigare uppgifter från polisen under morgonen följde väktaren efter fordonen en tid i riktning mot Skärhamn, men ska sedan ha förlorat spåret.

Bryter upp tanklock

När polisen kom till brottsplatsen gjordes en anmälan om stöld av drivmedel.

Förekommer den här typen av stölder ofta?

– Ja, det är inte ovanligt förekommande. Det förekommer, och framförallt att det slangas från fordon där en gärningsperson bryter tanklock och slangar, men så ska det inte ha varit i detta fallet, svarar Herman Egelström.

Polisen har både personnummer och registreringsnummer från fordonen.

ANNONS