Bild: Anna von Brömssen

SMHI om nyårsvädret: ”En rolig prognos att ge”

Moln, dis och dimma väntas på nyårsafton – men strax innan tolvslaget kan molnen skingra sig och himlen klarna upp.

ANNONS

Dagarna innan nyårsafton bjöd på moln och mulet väder i STO-området. Natten till fredag kommer enligt SMHI fortsätta i samma stil med dis och lokal dimma från havet.

Nyårsafton spås det också vara molnigt, nästan hela dagen.

– Ganska så lagom till de sista två-tre timmarna ser det ut som att molnen rör sig inåt land och jag tycker nog att nästa molnstråk inte ser ut att komma in förrän nyårsdagen, så det ser hyfsat ut. Det var en rolig prognos att ge, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

Kallare och klarare 2022

Luften kommer vara mild och på dagen på nyårsafton kan det bli upp mot åtta grader i STO. När tolvslaget närmar sig har temperaturen sjunkit något, men bara till kanske fem grader.

ANNONS

2022 inleds lite kallare och lite klarare. Nyårsdagen, lördagen, är den dag som spås ge störst chans till solglimtar och temperaturen kommer ligga runt nollan.

– Det ser ut som att vi har en klar till halvklar inledning på lördagen och mest höga slöjmoln som solen skulle kunna lysa igenom. Största solchansen är lördag morgon.

LÄS MER:Ulf ska cykla 50 mil innan nyårsaftons slut

Ett regnigt avslut på helgen

Innan helgen är över kommer det dock mulna på igen och på söndag väntas nya regnområden dra in från havet.

Om det kommer någon mer snö nästa vecka är för tidigt att säga, menar meteorologen.

– Mildluften ser ut att ligga kvar iallafall på måndag. Det ser också ut som att vi kan få mer regn då. Sedan kan vi få in lite kallare luft men om det blir på tisdag eller onsdag får vi följa upp. Då kan det bli kring noll grader, säger Erik Höjgård-Olsen.

ANNONS