Ulf ska cykla 50 mil innan nyårsaftons slut

I snöoväder och slask, men även i tolv minusgrader har Ulf Sillberg under den senaste veckan avverkat över 40 mil på cykel. I dag, onsdag har han bara sju mil kvar innan han nått sitt mål – 50 mil på sadeln innan nyårsaftons slut.

ANNONS
|

Men egentligen har han också bara sju mil kvar till ytterligare ett högre mål – att ha cyklat totalt 800 mil sedan förra årsskiftet.

– Jag hoppas och tror att det ska gå vägen. Men jag vågar inte ta ut segern i förskott. Man kan ju få plötsligt ont i benet eller vad som helst, sa han till ST-tidningen under onsdagseftermiddagen.

Då hade 48-årige Ulf Sillberg precis cyklat ytterligare tre mil från Stora Höga till Kungälv, och hade för avsikt att cykla ännu några mil innan dagens slut.

Startade hårt med 15 mil

Sedan den 24 december har han avverkat totalt 43 mil på cykel.

ANNONS

– Jag gick ut ganska hårt första dan då jag cyklade 15 mil. Sedan körde jag tio mil de två kommande dagarna och fem mil i går, tisdag, berättar Ulf Sillberg.

Anledningen till denna maratoncykling är en utmaning han själv gett sig an genom att anmäla sig till julcyklingen ”Rapha Festive 500”.

– Det är en internationell utmaning som man kan anmäla sig till oavsett man bor i Sverige, Spanien eller var som helst i världen, berättar Ulf.

– Och det är klart, med tanke på hur vädret varit de senaste dagarna hade de kanske varit trevligare om man befunnit sig på lite sydligare breddgrader. Häromdagen när det var tolv minus fick jag till exempel tänka extra noga på hur jag klädde mig och isolerade även skorna med liggunderlag, berättar han.

Ungdomstränare i CK Sundet

Att cykla långt och länge är dock inget nytt för Ulf Sillberg som både är ungdomstränare i cykelklubben CK Sundet i Stenungsund, samt tävlar i mountainbikesammanhang.

– Fast jag vet faktiskt ärligt talat inte om jag skulle ge mig på det här igen. Det skulle nog trots allt vara trevligare att cykla om det var lite varmare så man kunde njuta lite mer i fulla drag.

Nästa utmaning kan därför bli att cykla i till exempel alperna eller någon annanstans i södra Europa.

– Men då är det förstås höjdskillnaderna man ska kämpa mot i stället.

Vad säger familjen om att du är ute och cyklar hela tiden nu i juletid?

– Haha, det säger inte så mycket. De är ju ganska vana med det eftersom jag har cyklat mycket så länge jag kan minnas. Sonen tävlar också, men tränar just nu inomhus, vilket trots allt kanske är lite skönare.

Har du hunnit slappa något och njuta av julledighet då eller har du bara tränat?

– Jo, men det har jag gjort. När man har tränat är det ju också extra gott att få unna sig lite extra och jag har faktiskt heller just nu inte ont någonstans. Så jag hoppas att jag når mitt mål innan fredag.

ANNONS