Elbilar, laddning, laddstolpe
Elbilar, laddning, laddstolpe Bild: Olof Ohlsson

Nya laddplatser på gång i Skärhamn och Rönnäng

Fler laddplatser för elfordon planeras på Tjörn. Redan inom de närmsta dagarna kommer nya åtta laddplatser erbjudas vid Skärhamns kommunhus.

ANNONS
|

Nu ska äntligen Tjörns kommun få fler laddplatser till elbilar. Det har hittills varit relativt glest mellan laddstationerna på ön, och som ST-tidningen tidigare rapporterat om har kommunen legat långt ner på listorna över tillgängliga laddstationer i jämförelse med grannkommunerna. Nu ska det bli ändring på det.

– Vi kommer sätta upp åtta nya laddplatser på parkeringen norr om kommunhuset i Skärhamn och vi hoppas att de kommer vara klara de närmsta dagarna, säger Joakim Karlsson, trafikingenjör på Tjörns kommun.

Det kommer inte finnas någon snabbladdning vid dessa platser, utan laddningen är på 22 kilowatt. Att ladda en bil kommer ta ungefär en timme och betalning sker via en app.

ANNONS

– Kommunen har inte råd att erbjuda snabbladdare eftersom är alldeles för dyra, säger Joakim Karlsson.

Även i Rönnäng kommer kommunen sätta upp tio nya laddplatser. Dessa kommer dock vara reserverade för boende på öarna och monteras vid boendeparkeringen vid Jannes Äng. Joakim Karlsson hoppas att dessa laddplatser är klara till nästa sommar.

LÄS MER:Satsar på tio laddstolpar – bara en har elbil

LÄS MER:En snabbladdare har blivit fem

ANNONS