”Om jag hade någon puls? Herregud...jag hade hjärtat i halsgropen hela jävla tiden. Det är så skönt att kunna vinna” säger backen Hjalmar Holmstedt efter att Stingers vann med 3–1 borta mot Tibro och tog steget upp i hockeytvåan.
”Om jag hade någon puls? Herregud...jag hade hjärtat i halsgropen hela jävla tiden. Det är så skönt att kunna vinna” säger backen Hjalmar Holmstedt efter att Stingers vann med 3–1 borta mot Tibro och tog steget upp i hockeytvåan. Bild: Magnus Tummalid

”Vi hade andan i halsgropen ända fram tills det blev 3–1”

Stenungsunds HF vann på fredagskvällen den helt avgörande kvalmatchen borta mot Tibro IK med 3–1. Lättnaden bland såväl ledare som spelare var efter fajten stor.
– Jag hade hjärtat i halsgropen hela jävla tiden, säger backen Hjalmar Holmstedt.

ANNONS
|

I den sista tävlingsmatchen för säsongen 2022/23 var det vinna eller försvinna som gällde. Enkelt uttryckt gick det segrande laget upp men det hade också räckt med oavgjort vid full tid för Stingers.

I den första perioden vände Stingers underläge 0–1 till ledning med 2–1. Men därefter skulle det dröja ända till 18.40 i den tredje innan Anton Sporre kunde sätta 3–1 i tom kasse.

Att pulsen var hög läktarplats bland de cirka 20 medresta supportrarna – bland de 370 på plats i Tibro Ishall – var ingen underdrift.

– Vi hade andan i halsgropen ända fram tills det blev 3–1 – då släppte det! Fram tills dess var det en nagelbitare, säger Magnus Tummalid, ordförande i Stingers.

ANNONS

”Det var en pärs!”

Backen Hjalmar Holmstedt blir talesman för laget.

– Det är så jävla underbart! säger han.

Hade du någon puls på slutet?

– Om jag hade någon puls? Herregud...jag hade hjärtat i halsgropen hela jävla tiden. Det är så skönt att kunna vinna, säger han.

– Det har varit väldigt tuffa matcher i kvalet överlag. Att leda med uddamålet så länge som vi gjorde ikväll...fy fan, det var en pärs!

”Kommer bli en jävla fest”

Tibro spelade med en hög press under hela matchen.

– Men våra killar krigade. Det här gänget – med dess coacher – det är det absolut bästa som vi har haft i Stenungsund, säger Tummalid.

Laget reser under fredagskvällen hem till västkusten där sponsorer har sett till att boka Harrys i Stenungsund för en segermiddag.

– Vi får se om killarna orkar med det. Det kanske kan bli någon öl, säger Tummalid.

– Jag tror det kommer att bli en jävla fest, säger Hjalmar.

Du jobbar inte på lördag, med andra ord?

– Nej, då är jag inte i butiken!

”Tyder på hjärta”

Magnus Tummalid svarar ja på frågan om det är en stor lättnad att det äntligen är klart med uppflyttning.

– Vi har fått mycket gliringar under hela säsongen men det här hjärtat som de har visat för Stenungsund, ja det är stort. Och det är så många runt omkring laget som har supportat så länge, säger han.

– Det var kul att se killarna i laget hade skramlat ihop till gåvor till materialarna och sjukvården. Det tyder ju på vilket hjärta de har för klubben.

LÄS MER:Stingers laddar för seriefinal: ”Viktigt att ta poäng”

LÄS MER:Stingers U16-lag föll på målsnöret om en plats i hockeyeliten

LÄS MER:Seger för Stingers i ”Åkes” 200:e match för sin moderklubb

Ishockey

Kval till hockeytvåan kvalgrupp B

Tibro IK-Stenungsunds HF

1–3

(1–2, 0–0, 0–1)

Målskyttar SHF: Rasmus Rosenqvist, Tony Pappila och Anton Sporre.

ANNONS