Vallens fina svit håller i sig efter 3–1 mot Morlanda

Det går fortsatt bra för Vallen i division 5 Bohuslän herr i fotboll.

ANNONS
|
Morlanda GoIF förlorade mot Vallens IF
Morlanda GoIF förlorade mot Vallens IF

På lördagen mötte laget Morlanda på Glimmaråsen Ellös och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad. Segerresultatet mot Morlanda blev 3–1 (1–0).

– Riktigt skön seger. Vi har tidigare haft problem att spela på naturgräs. Men tycker idag att vi behärskar det bättre och bättre. Idag hade vi även lite tur på vår sida för första gången denna säsongen! Men överlag så är jag super nöjd med hur grabbarna presterade, kommenterade Vallens tränare Joakim Holm.

Morlandas tränare Jasper Thijssen tyckte så här om matchen:

– Vi spelar en match där vi igenom vår press skapar otroligt många chanser, men lyckas inte förvalta dem alls. Första halvlek borde vi gå in i paus med minst en ett par måls ledning. Men vi hamnar efter istället och lyckas senare hitta tillbaka in i matchen genom en straff. I slutet gör vi några misstag och går bort oss i pressen vilket leder till mål emot. Men i det stora hela finns det många bra saker att ta med oss idag.

ANNONS

Vallen tog en tidig ledning. Khalid Saleyman gjorde målet, redan i 19:e minuten. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Rickard Schöndell på straff och kvitterade för Morlanda.

I den 73:e minuten gav Tobias Mikaelsson Vallen ledningen igen.

1–3-målet kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när David Björk slog till och gjorde mål. 1–3-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Morlanda är kvar på tionde plats, och att Vallen fortfarande leder serien.

I nästa match, fredag 30 augusti, har Morlanda Herrestad 2 borta på Undavallen 19.30, medan Vallen spelar hemma mot Svarteborg 19.00.

ANNONS