Vallen ledde i halvtid – men tappade i andra mot Strömstad

I halvtid ledde Vallen matchen på bortaplan i division 5 Bohuslän herr i fotboll mot Strömstad med 2–0.

ANNONS
|
IFK Strömstad spelade lika mot Vallens IF
IFK Strömstad spelade lika mot Vallens IF

Men i andra halvlek jobbade sig Strömstad in i matchen, och kvitterade. Matchens slutresultat blev 2–2.

– Tråkigt, vi hade många spelare borta som brukar spela mycket. Vilket ändå visar vilken bred och duktig trupp vi har. Men tufft mot slutet med endast tre avbytare. Vi bjuder på deras reducering vilket ger dem luft under vingarna och tyvärr för oss lyckas de även få in kvitteringen på övertid. Vi är en trupp med många unga och vi får ta lärdom av dessa matcherna också. Förhoppningsvis har vi lärt oss något och lyckas stänga matcherna i framtiden. Vill ändå ge en stor eloge till spelarna idag och hur vi krigar på i 95 minuter, kommenterade Vallens tränare Joakim Holm.

ANNONS

Gästande Vallen startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Tobias Mikaelsson slog till, redan i 18:e minuten.

Vallen gjorde 0–2 i 35:e minuten, när August Ahlberg Josefsson slog till. I 66:e minuten slog Erion Pervetica till, och reducerade åt Strömstad.

Kvitteringen kom på övertid, när Hadi Alhussien Al Kadah slog till och gjorde mål för Strömstad. 2–2-målet blev matchens sista.

Strömstad har en seger, en oavgjord och tre förluster och 7–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vallen har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 9–7 i målskillnad.

Vallen ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Strömstad är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Vallen är Lane. Lagen möts fredag 7 juni 19.00 på Stora Höga IP.

ANNONS