Vallen besegrade Bengtsfors – avgjorde i andra halvlek

Vallen vann hemma i division 3 Bohuslän/Dalsland dam mot Bengtsfors efter en stark andra halvlek.

|
Vallens IF dam vann mot Bengtsfors IF dam

Första halvleken i lördagens match slutade mållös, men i andra halvlek dominerade Vallen och vann med slutade 2–1.

Bengtsfors tränare Markus Hultfeldt tyckte till om matchen:

– En match där vi inte kommer upp i nivå under 80 minuter, sista tio visar vi vad vi kan och gör ett mål och har ett avslut i rbbans överkant.

Första halvlek blev mållös, men efter pausen slog Klara Gullmarstrand till och gav Vallen ledningen.

I den 59:e minuten blev Vallens Tyra Isaksson utvisad.

I 74:e minuten ökade Signe Carlander ledningen.

Reduceringen till 2–1 kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Ida Olsson slog till och gjorde mål för Bengtsfors. Fler mål än så blev det inte för Bengtsfors.

Förlusten var Bengtsfors femte uddamålsförlust.

Vallen ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Bengtsfors är på sjunde plats.

Vallen tar sig an Orust i nästa match hemma lördag 7 september 13.00. Bengtsfors möter Rössö U hemma söndag 1 september 13.00.