Valla vann toppmötet mot Stenungsund 2

Valla besegrade Stenungsund 2 borta i den seriefinalen med 3–2 (1–1) i division 6 Bohuslän södra herr i fotboll på söndagen.

|
Stenungsunds IF förlorade mot IFK Valla

Med en omgång kvar är Stenungsund 2 fortfarande i serieledning, tio poäng före Valla. Tio poäng skiljer lagen åt.

– Vi var lite för gamla idag och Valla var mer sugna på att vinna. Vi gav dem ändå en liten fight trots att vi inte hade något att spela för, kommenterade Stenungsund 2:s tränare Alex Bergström.

Stenungsund 2 hade en fin rad med 16 raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Valla fick en bra start på matchen. Elias Tim gjorde målet, redan i sjunde minuten.

Stenungsund 2 kvitterade till 1–1 strax före paus, genom Mattias Sandberg. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Erik Larsson träff och gav Valla ledningen.

I 60:e minuten slog Erik Larsson till återigen, och gjorde 1–3.

Med åtta minuter kvar att spela reducerade Stenungsund 2 genom Jonas Lindemark. Men mer än så orkade Stenungsund 2 inte med.

I den 87:e minuten fick Stenungsund 2 Fredrik Axelsson utvisad, och under de sista tre minuterna fick laget spela med en spelare mindre.

Det här var Vallas tredje uddamålsseger.

I sista matchen möter Stenungsund 2 Skärhamn 2 borta på onsdag 25 september 19.00. Valla möter Stala lördag 28 september 13.00 borta.