Toppmöte slutade i kryss mellan Valla U och Morlanda GoIF U

Det blev oavgjort, 3–3 (2–1), på Sparbanksvallen i matchen mellan de båda topplagen i division 7 Bohuslän södra herr i fotboll, Valla U och gästande Morlanda GoIF U, på måndagen.

IFK Valla U-lag spelade lika mot Morlanda GoIF

Gästande Morlanda GoIF U tog en tidig ledning. Max Andersson slog till, redan i 14:e minuten.

Valla U kvitterade till 1–1 i 19:e minuten, när Tobias Andersson hittade rätt.

Laget tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Olle Friberg. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Albin Olofsson träff och kvitterade för Morlanda GoIF U.

Morlanda GoIF U gjorde också 2–3 i 64:e minuten när Max Andersson slog till ännu en gång.

Med sex minuter kvar att spela kvitterade Valla U genom Viktor Saeternes på straff. Det fastställde slutresultatet till 3–3.

Valla U har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 17–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Morlanda GoIF U har två vinster, en oavgjord och två förluster och 12–13 i målskillnad. Det här var Valla U:s andra oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Valla U på tredje plats och Morlanda GoIF U på andra plats.

I sista matchen möter Valla U Skärhamn 3 hemma på onsdag 25 september 19.00. Morlanda GoIF U möter Stala U måndag 16 september 19.00 hemma.