Alban Tahiri och Libertà har tagit säsongens första seger — på tionde försöket.
Alban Tahiri och Libertà har tagit säsongens första seger — på tionde försöket. Bild: Pontus Soderman

Tionde gången gillt – Äntligen seger, Libertà futsal

Libertà har haft det riktigt kämpigt i Svenska futsalligan under hösten. Fram till nu. Då kom första segern – men satt långt inne.

ANNONS
|

Libertà hade inlett seriespelet med nio raka förluster, senast en snöplig uddamålsförlust i derbyt mot IFK Uddevalla.

Mot nästjumbon AFC Eskilstuna såg Libertà sin chans. Stenungsunds futsal-stolthet hade ledningen med 2–0 och 3–1 innan gästerna började röra på sig. Och med knappt fem minuter kvar hade AFC kvitterat. Skulle det bli samma sura visa igen?

Svaret på det var ett rungande nej! Med åtta sekunder kvar satte Ali Al-Habobi segermålet och säsongens första trepoängare var klar.

– Det är de vinsterna som är de skönaste! Väldigt skönt att äntligen få vinna och känna på hur det är, säger spelande tränaren Alban Tahiri, som gjorde ett av målen för Libertà mot AFC.

ANNONS

Det kan ha varit prestationen som ger medvind för laget framöver.

– Kvaliteten inom laget och inställningen har ändrats och blivit bättre för varje match. När vi märker att vi kommer närmare de andra lagen, då bli vi mer hungriga.

Till nästa match borta mot Borås AIK kan Alban Tahirir och Libertà räkna in fotbollsspelarna Imer Beqiri från Oddevold och SIF:s skyttekung Gustav Kjellström.

– De är med nästa omgång. Får vi med alla gubbarna och har kvar inställningen, då blir framtiden positiv. Vi har tagit många steg framåt, det visade vi redan förra veckan mot tvåan Uddevalla, då vi förlorade i sista minuten. Vi kan klara det här, tror Alban Tahiri.

Däremot lyckades inte Orust FC ta första segern i RFL Götaland dam. Det blev förlust 0–2 borta mot Ektorp FC.

Futsal

Svenska futsalligan herr

Libertà futsal club – AFC Eskilstuna 4–3 (2–0)

Mål: Filip Samuelsson, Alban Tahiri, Alban Taqi, Ali Al-Habobi.

Bra: Hela lagets kämpainsats.

RFL Götaland dam

Ektorp FK – Orust FC 2–0 (1–0)

ANNONS