Skärmbild: ATGPlay/TV4
Skärmbild: ATGPlay/TV4

Succé för Stenungsundshästen

Succén fortsätter för Stenungsundshästen Red Lady Express och tränare Christian Persson. Under lördagen tog de hem finalen av E3.
– Det var fantastiskt att vinna igår. Helt otroligt, säger Christian Persson.

ANNONS
|

Red Lady Express, som tränas Christian Persson i Spekeröd och på Åby-travet, fortsätter sin framfart i trav-Sverige. Under Lördagen tog hästen sin hittills största skalp när hon vann E3-finalen för ston i Färjestaden.

– Det var givetvis lite nervöst i början. Men desto längre loppet gick fick man upp hoppet. Det är det här man siktat på och lyckats med det nu känns väldigt roligt, berättar Christian Persson om att följa loppet från sidan.

Red Lady Express dominerade loppet från start till målet och segern var egentligen aldrig i fara.

– Hon höll ledningen hela vägen. Hon öppnade väldigt bra och var ganska ohotad om man ska vara helt ärligt. Helt otroligt är det egentligen, så jäkla bra häst. Sen var avslutningen ruskigt snabb också, säger Persson.

ANNONS

Loppet avgjordes över 2140 meter auto och segertiden skrevs till 1.12,6.

Stor medial uppståndelse

Sedan det stod klart att Red Lady Express tagit sig till finalen av E3 har uppståndelsen kring Christian Persson varit stor.

– Det kommer la fortsätta. Har varit lite mer medialt än vad jag trodde. Det är ju roligt. Tacksamt för att man blir uppmärksammad.

Nu väntar några veckors vila för Red Lady Express innan man tar sikte på nästa mål, Oaks på Solvalla i september.

ANNONS