Otto Stenberg är fostrad i Stenungsunds HF men tillhör sedan några säsonger tillbaka Frölunda HC. På torsdag kväll gör han sin första A-lagsmatch när Frölunda möter Visby/Roma på Gotland.
Otto Stenberg är fostrad i Stenungsunds HF men tillhör sedan några säsonger tillbaka Frölunda HC. På torsdag kväll gör han sin första A-lagsmatch när Frölunda möter Visby/Roma på Gotland. Bild: Tony Balogh

Stingersfostrade Otto Stenberg debuterar i Frölunda: ”Han har en praovecka”

Den Stingersfostrade Otto Stenberg reser med Frölunda till Gotland när A-truppen med start på torsdag kväll spelar match mot Visby/Roma och i helgen Djurgårdens IF.

ANNONS
|

Den 17-årige anfallaren från Stenungsund är fostrad i Stingers och spelar sedan några säsonger tillbaka i Frölundas U-lag.

Han är en bärande spelare i det svenska U18-landslaget som nyligen spelade final i Hlinka Gretzky Cup.

Han bedöms av flera experter vara en jättetalang. Det var inte fråga om utan snarare när han ska vara med klubbens A-lag.

Praovecka för Otto

Tidigare i veckan gjorde Otto sitt allra första träningspass med Frölunda. Då fick han bland annat ta del av de planer som tränaren Roger Rönnberg har för honom.

Frölunda har två anfallare sjuka – Radan Lenc och Joel Ratkovic Berndtsson – vilket gav en plats på träningen men också resten av veckan.

ANNONS

”Vi har planerat att han ska vara med oss den här veckan” sa Rönnberg till hockeysajten Raka puckar och bekräftade att Otto även ska spela. Om det blir en match eller två återstår att se.

Rönnberg beskrev för Raka puckar Stenbergs dagar i Frölunda som en sorts prao-vecka och tillade:

”Han har en praovecka så får vi se. Sedan är det ju många som praoar som får en fast anställning.”

Sändning på TV

Man behöver inte åka till Gotland för att se Otto spela då matcherna ingår i en turnering som fått namnet Svenska Spel Trophy.

Matchen på torsdag kväll mot Visby/Roma visas på sajten Expressen premium max. Där visas alla matcher under de kommande dagarna mellan Frölunda, Djurgården och Visby/Roma.

LÄS MER:Otto Stenberg är bäst i världen på ishockey: ”Det tar nog några dagar att fatta”

LÄS MER:Se Stingerstalangen Otto Stenberg fira VM-guldet: ”Fy fan vad sjukt!”

LÄS MER:Ottos hockeysuccé i landslaget – Lagkapten och bäste spelare

ANNONS