Bild: Linus Olsson

Stingers får halv miljon i corona-stöd

Stenungsund Stingers har som alla andra föreningar kämpat hårt under corona-pandemin. Under måndagen fick de ett skönt besked, nästan en halv miljon i stödpengar från Riksidrottsförbundet.
– Vi ansökte om mycket pengar men räknade inte med att få dem utan det var en bonus, säger ordförande Andreas Silvede.

ANNONS
|

Under veckan har Riksidrottsförbundet meddelat vilka föreningar som får ta del av de stödpengar för perioden januari till april.

Sammanlagt har över 5 500 föreningar ansökt om 3,6 miljarder från förbundet.

– Idrottsrörelsen har drabbats hårt både verksamhetsmässigt och ekonomiskt och att återstarta vår verksamhet kommer att vara en lång process över flera år. Fortsatt stöd är en förutsättning för att idrottsrörelsen ska ha möjlighet att komma tillbaka med full kraft, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Stingers i topp

Av de 5 500 föreningar som sökt pengar har cirka 2 500 fått sina ansökningar beviljade. Bland STO-föreningarna sticker Stenungsund Stingers ut, de får nästan en halv miljon kronor i stöd.

ANNONS

– Känslan är eufori, det är fantastiskt. I en förening krävs det pengar för att kunna driva verksamhet och det här handlar ju om förlorade intäkter från ett år tillbaka. Det täcker föreningens verksamhet för barn och ungdom, säger klubbens ordförande Andreas Silvede och fortsätter:

– Bakom skridskoåkandet och slagskotten bedrivs en otrolig verksamhet. Det är den kompetensen som gjort det här möjligt. Det lönar sig att man sitter kvällar och helger och sliter sina grå. Hoppas pengarna som delas ut från RF nu hjälper alla föreningar.

Klubben får sjunde mest bidrag av alla Sveriges hockeyföreningar och är på 33:e plats totalt av alla föreningar.

– Vi har inte räknat med så här mycket pengar men vi behöver dem. Man känner en väldig tacksamhet till nyckelpersonerna och det arbete som har lagts ner under flera år i föreningen, säger vice ordförande Magnus Tummalid.

Pengarna kommer bland annat hjälpa för uppstarten av säsongen och ett senior-DM i slutet av sommaren.

– Uppstarten av säsongen kan ske i mer lugn och ro. Vi behöver inte stressa igång aktiviteter i föreningen för att få in pengar, säger Andreas Silvede.

Sammanlagt är det sexton föreningar i Stenungsund, på Tjörn och på Orust som kommer få uppemot 769 000 i stödpengar från Riksidrottsförbundet.

ANNONS