Lisa Mattiasson, sjumålsskytt i Stenungsunds förlust mot Torslanda.
Lisa Mattiasson, sjumålsskytt i Stenungsunds förlust mot Torslanda. Bild: Tony Balogh

Stenungsunds HK kvar i kvalracet – trots förlust

Tabellgrannen Torslanda väntade i en tuff toppmatch för Stenungsunds HK. Framåt gjorde laget det bra, men hade svårt att få stopp på hemmalaget bakåt.
– Vi är ändå någonstans där vi vill vara. Målet har varit att hamna på kvalplats uppåt, säger tränare Mattias Sandgren efter matchen.

ANNONS
|

I helgen åkte Stenungsunds damer till Torslanda för ett toppmöte i uppflyttningsserien. SHK låg inför bortamötet på tredjeplats i tabellen men på samma poäng som Torslanda.

Stenungsunds tränare Mattias Sandgren är efter matchen besviken över förlusten men tycker att damerna i stort gör en bra match.

– Det är alltid tufft att spela borta mot Torslanda men vi kommer taggade till matchen och vill ta två poäng. Sen får vi en skada på en av våra niometare, Sandra Boström, med en trolig stukad fot, och det ruckar våran matchplan lite grand, säger Mattias Sandgren.

Trots en skada och en något ändrad matchplan lyckas man spela jämnt med Torslanda och framåt gör man det bra menar Sandgren.

ANNONS

– Vi gör totalt 27 mål borta mot Torslanda vilket jag tycker är bra och vi ligger bara under med ett par bollar i halvtid. Sen får vi inte träff på de bakåt. Vi jobbade mycket med att packa över i försvaret men de sköt utifrån och vi får inte stopp på Torslanda idag, säger Mattias Sandgren

Nu återstår bara Jönköping och King River (Kungälv) innan uppflyttningsserien är avgjord. Trots förlust idag ligger SHK kvar på kvalplats och vinner tjejerna nästa helg mot Jönköping är man klar för vidare kval.

Handboll

Division 2 Väst UFS dam

Torslanda HK – Stenungsunds HK 32 – 27 (15 – 13)

Mål: Lisa Mattiasson 7, Selma Madermer 7, Annie Lindfors Ljuhs 4, Pernilla Larsson 3, Maria Sköld 2, Tilda Hallberg, Catrin Kullman

Publik: 100

ANNONS