Stenungsund tog kommandot från start mot Ed

Stenungsund hade greppet från start i matchen i division 3 Bohuslän/Dalsland dam i fotboll mot Ed på lördagen.

|
Stenungsunds IF dam vann mot Eds FF dam

Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 4–2 (2–1) hemma på Olssons Trävaror Arena.

Eds tränare Julia Edquist tyckte till om matchen:

– Trots förlust så är det en väl genomförd match. Vi är en tunn trupp som sliter i 90 minuter. Hoppas på att får avsluta serien med en seger nästa helg.

Ed startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Klara Kjellberg slog till, redan i 14:e minuten.

Stenungsund kvitterade till 1–1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Märta Löfqvist.

Laget tog också ledningen i 37:e minuten, när Agnes Vinghamre hittade rätt. I 54:e minuten nätade Elicia Eriksson, och gjorde 3–1.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Frida Karlsson Öhrberg träff och ökade ledningen för Stenungsund.

Reduceringen till 4–2 kom i slutminuterna, med en minut kvar att spela, när Klara Kjellberg återigen slog till och gjorde mål för Ed. Fler mål än så blev det inte för Ed.

Stenungsund stannar därmed på tredje plats, och Ed sist, på nionde plats, i tabellen.