Stingers deppar efter ännu ett baklängesmål i derbyt i Hockeytvåan södra A hemma mot Kungälvs IK som till slut vann matchen med 6–2. Bild: Pontus Soderman

Stenungsund förlorade två gånger – samma kväll

Inte mindre än två derbyn spelades på onsdagskvällen i Stenungsund Arena där Kungälv stod för motståndet. I ishallen förlorade Stenungsunds hockeylag mot gästerna från söder med 2–6 och samma öde det vill säga torsk rönte innebandylaget SIBK i hallen intill mot Kungälv med 3–9.

Vid förlust är det praxis att lagkaptenen ska föra manskapets talan, i det här fallet Jonathan Fogelström, om den match där SHF förlorade skotten i första med hela 7–22!

– Vi gjorde precis det som vi sa att vi inte skulle göra, säger han och suckar.

– Vi gick inte på kropp och kollade mest puck. Vi lät dem spela sitt spel och de är skickliga på att hitta bra pass. De har ofta folk uppe i ”slottet”, säger han.

– Vi hade en spelidé om att stänga dem ganska tidigt, men de fick ta in pucken ganska lätt i vår zon och snurrade runt oss.

Helt andra bullar

Restaurangen i Stenungsund Arena – Boost – bjöd alla 273 åskådarna på var sin bulle, men när matchen väl kom igång fick hemmalagets supportrar se helt andra bullar från ett Kungälv som bjöd upp till match.

I en smågrinig första period, där en dubbelutvisning – Rasalahti i Stingers och Erik Tönder i KIK – fick uppsöka botbänken redan efter 46 sekunder (!), gjorde gästerna första baljan efter 7.48 genom Albin Berntsson..

27 sekunder senare utökade Kungälv till 2–0 genom Oskar Thor, ett resultat som utökades efter 12.41 till 3–1 genom Rasmus Hultfelt.

Enda sättet för Stingers att kunna göra mål, verkade det som, var genom misstag. Ett sådant kom när finske importen Miska Varjosaari snappade upp en puck vid egna blå och kontrade in 1–3. Då återstod det drygt sex och en halv minut kvar att spela.

I pausen möttes respektive hockeyskolor i en match som slutade 0–0. Alltid något för den med sympatier för hemmalaget.

Kungälv utökade ledningen

I den andra perioden tvingades Stingers att prestera bättre, men laget hade svårt att hitta fram till lägen i spel fem mot fem. Och när SHF väl var en man mer kunde KIK freda sitt mål.

Under sådana sekvenser är det inte ovanligt att det lag som leder kan utöka. Eric Östermans mål till 4–1 efter 10.39 kändes därför mer än logiskt.

Det krävdes en någorlunda snabb replik för att det skulle kunna bli kamp i matchen igen. Cirka fyra minuter senare gjorde Pontus Andrén 2–4 efter att ha snappat upp en retur.

Två mål i ishockey är som bekant inte så mycket men för att komma ifatt krävs det mål. Och mål kom också fast för KIK som efter 3.11 utökade till 5–2. Spiken i kistan kom efter 9.29 – efter att Kungälv klarat av boxplay – när Rasmus Hultfelt retfullt enkelt lättade in 6–2 vilket var hans andra fullträff.

”Det är för ojämnt”

Fogelström menar att hans lag ”blandar och ger för mycket, det är för ojämnt”.

– Det blir liksom ingen kontinuitet i det bra spelet. Jag tycker ändå att vi skapar lägen men gör alldeles för lite mål och släpper till alldeles för enkla mål, säger Fogelström.

– Någonstans handlar det om att inte släppa in mål och vi släpper in alldeles för enkla mål. Men försvarsspelet börjar ju redan när man tappar pucken...

Tynger det laget på något sätt?

– Jag tycker att vi har bra stämning och har bra träningar. Men det här var en superviktig match och vi gör kanske vår sämsta match på den viktigaste matchen, säger han.

– Vi kan spela bra hockey men vi behöver göra det över tre perioder. När vi tappat mål hamnar vi i svackor och det känns som att vi deppar ihop alldeles för lätt istället för att få energi av det.

Kanske får Stingers i nästa match klara sig utan den vanligtvis pålitlige poängmaskinen Eetu Rasalahti. Mot slutet av matchen skadade han sig, troligen i höften, i en duell och haltade betänkligt med tal om undersökning på sjukhus.

Förlust även för SIBK

I hallen intill – i före detta Sundahallen – gick det inte bättre för Stenungsunds IBK i sitt derby mot IBK Kungälv i division 1 västra i innebandy.

Ledningen för gästerna med 2–0 efter den första perioden hade utökats till 5–2 efter två spelade 20-minutare.

Eftersom Hagfors förlorade sin hemmafajt mot Nilsby med 7–11 betydde det att Kungälv gick upp i serieledning. SIBK å sin sida väntar fortfarande på lagets första poäng…