Stenungsund 2 vann toppmötet mot Henån/Gilleby 2 med 6–1

Stenungsund 2 tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Henån/Gilleby 2 i division 6 Bohuslän södra herr i fotboll på måndagen med 6–1 (2–0).

Henån / Gilleby förlorade mot Stenungsunds IF

En viktig seger i toppen av tabellen.

Med två omgångar kvar är Henån/Gilleby 2 på fjärde plats i tabellen, och Stenungsund 2 leder serien.

Resultatet betyder att Stenungsund 2 tog femte segern i följd, och att Henån/Gilleby 2 samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

Matchen förblev jämn målmässigt till Stenungsund 2 tog ledningen i 25:e minuten, genom Elias Ivarsson.

Laget gjorde också 0–2 i 34:e minuten, när Hannes Prytz Rafstedt slog till. Direkt efter pausen ökade Markus Berg Stenungsund 2:s ledning.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Anders Senften och reducerade åt Henån/Gilleby 2. Men mer än så orkade Henån/Gilleby 2 inte med.

I 68:e minuten slog Andreas Kärnfalk till, och gjorde 1–4.

I 75:e minuten ökade Andreas Kärnfalk ledningen.

1–6-målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Mattias Larsson slog till och gjorde mål.

I nästa omgång har Henån/Gilleby 2 Skärhamn 2 hemma på Tavlebordsvallen konstgräs Gilleby, måndag 16 september 19.00. Stenungsund 2 spelar hemma mot Valla söndag 15 september 18.00.