Stefan Kristensson lämnar uppdraget som huvudtränare för Orust FC med omedelbar verkan.
Stefan Kristensson lämnar uppdraget som huvudtränare för Orust FC med omedelbar verkan. Bild: Pontus Soderman

Stefan Kristensson lämnar Orust FC omedelbart

Orust FC dam kommer sist i division 2, det är klart när en match återstår. Nu väntar omstart och framtidsplaner, men det sker utan tränaren Stefan Kristensson.

ANNONS
|

Orust FC förlorade sista hemmamatchen mot Götene med 0–3, efter två sena mål och där gästerna var numret större. Tränaren Stefan Kristensson såg matchen hemifrån soffan.

– Det ser ut som att jag lämnar Orust, men det är snarare tvärtom. Jag har varit här i sex år. Den här veckan fick jag reda på att Orust tittar på andra lösningar för nästa år. Jag tycker inte hanteringen var klockren. Jag valde då att inte ta de sista träningarna och de två sista matcherna. Jag har varit på styrelsen hårt sedan i somras om att titta på framtiden, men så får jag beskedet på en dag utan förberedelse. Jag informerade trupp och ledare om det, säger Stefan Kristensson, som är snabb med att poängtera:

ANNONS

– Det är inga hard feelings. Jag har all respekt för Orust och har haft sex fantastiska år här.

Orust FC ett hisslag

Han dubblerade till en början med att även träna Gillebys herrar i två år. Stefan Kristensson har fått leda ett Orust FC som har åkt upp och ner mellan division 1 och 2.

– Jag vill dela upp det i två treårssektioner. De första tre åren var vi uppe i ettan två gånger. Första året åkte vi ur med 14 minuter kvar, när Töckfors gjorde mål mot oss. Andra året kom Orusts första DM-seger. Tredje året, i ettan, åkte vi på massor av skador och var tvärsist redan efter vårsäsongen.

– Den andra treårssektionen fick vi börja om, efter att vi hade tappat många av spelarna som bodde i Göteborg. Vi startade om med ett väldigt ungt lag och har sedan dess försökt att bygga upp laget på nytt. Vi har lyckats bra och i år skulle vi få betalt för allt, men då har vi tappat fem-sex rutinerade spelare – bland annat tre korsbandsskador, en mammaledighet och en utlandsflytt. De yngre spelarna har utvecklats mycket, men det räckte tyvärr inte till i år, menar Stefan Kristensson.

Trean nästa

Orust spelar i division 3 nästa säsong och det kommer de flesta av konkurrenterna från dagens division 2 också att göra, eftersom serierna läggs om.

Stefan Kristensson är med osäker på vart han tar vägen med sin taktiktavla.

– Jag tar det lite vackert och lyssnar på telefonen efter vad som kommer. Antingen tar jag ett sabbatsår och jobbar lite inom BFF (Bohusläns fotbollförbund), eller så dyker det upp något intressant och passande. Då är jag inte främmande för att hoppa på det. Jag har varit med i många år och tycker fortfarande att det är väldigt kul, säger han.

Orust FC har en match kvar att spela, borta mot Viken 8 oktober.

LÄS MER:Bättre förutsättningar med konstgräs – men det blir inte automatiskt bättre fotboll

LÄS MER:Orust föll hemma mot Götene FK

ANNONS