Såg här såg det ut när simklubben S77 från Stenungsund genomförde ”Swim of Hope” 2021. Den gången simmade föreningen ihop hel 121 000 kronor varav hälften gick till Barncancerfonden.
Såg här såg det ut när simklubben S77 från Stenungsund genomförde ”Swim of Hope” 2021. Den gången simmade föreningen ihop hel 121 000 kronor varav hälften gick till Barncancerfonden. Bild: Privat

Simklubben S77 hoppas kunna simma ihop 100 000 till Barncancerfonden

Målet är högt ställt men simklubben S77 från Stenungsund har gott hopp om att nå upp till 100 000 kronor. Och varför inte det? Förra gången simmade man ihop 121 000 kronor.

ANNONS
|

Nu på söndag arrangeras Swim of Hope i simhallen i Stenungsund arena. Enkelt uttryckt kommer de aktiva i S77 att simma ihop pengar där hälften av pengarna går till Barncancerfonden och hälften till den egna föreningen.

– Alla simmare ska simma så långt de kan under en timme. Ju längre de simmar desto mer pengar får de in, säger Niclas Carlsson, huvudtränare i S77.

– Vissa har skaffat sig sponsorer i förväg med fasta belopp, men många har sponsorer som skänker öre per meter, säger han.

”Swim of Hope” är simklubbarnas stora satsning på att dra in pengar, men dagen för eventen kan skilja sig åt.

ANNONS

– Man kan välja olika dagar men vi har valt att lägga det nu på söndag tillsammans med vår stora klubb- och julavslutning, säger Carlsson.

– Vi börjar klockan tre och håller på fram till klockan åtta på kvällen, säger han.

– Vi måste dela upp ”Swim of Hope” på två timmar för annars skulle alla inte få plats samtidigt. De yngsta börjar kvart över tre och en timme framåt medan de äldre börjar halv fem, säger Carlsson.

Hur många deltar?

– Vi är runt 50 anmälda. Jag hoppas 40-45 stycken kommer till start. Jag hoppas inte så många blir sjuka, säger Carlsson som tillfogar att det även finns plats för vuxensimmare och de som inte tillhör tävlingsgruppen.

Efter ”Swim of Hope” genomför S77 ”Utmanaren” som är en nybörjartävling riktad till alla de yngsta plus klubbmästerskap för föreningens tävlingssimmare.

På ”Swim of Hope” förra året simmade S77 ihop 121 000 kronor vilket gav 60 500 kronor till Barncancerfonden och lika mycket till S77.

– Det hoppas vi verkligen kunna slå men framför allt hoppas vi kunna över 100 000 kronor. Det var väldigt bra förra året!

LÄS MER:Spring, sim och folkfest när startsignalen ljöd för Stocken SOS

LÄS MER:S77 från Stenungsund deltar i Sum-Sim med hela 16 simmare

LÄS MER:Albin Wassberg får möta Sveriges bästa simmare

ANNONS