I den sista kvalmatchen blev det storförlust för Vallens IF borta mot IF Norvalla med hela 0–9. Säsongen 2022 är därmed över och laget får rikta in sig på nästa säsong.
I den sista kvalmatchen blev det storförlust för Vallens IF borta mot IF Norvalla med hela 0–9. Säsongen 2022 är därmed över och laget får rikta in sig på nästa säsong. Bild: Pontus Söderman

Säsongen är över för Vallens IF – storförlust i sista kvalkampen

Det behövdes en vinst för Vallens IF och det krävdes att de andra lagen spelade lika eller förlorade i kvalet till division 2. Så blev de dessvärre inte och trots serievinst blir Vallen kvar i division 3 även nästa år.

ANNONS
|

Vallen vann division 3 i år och fick därmed chansen att kvala upp till division 2. Det var totalt fyra lag från Bohuslän, Göteborg, Halland och Västra Götaland som gjorde upp om platsen.

Det blev en drömstart för Vallen som slog Töreboda med 4–1. Sedan väntade Askim från Göteborgsserien. En match som blev för tuff, och förlust med 1–3.

Men hoppet levde in i det sista i matchen mot Halländska Norvalla. Om Vallen skulle vinna, och Askim förlorade eller spelade lika mot Töreboda var platsen säkrad. Men Norvalla hade andra planer.

Sargad trupp

Vera Dimberg, lagkapten i Vallen berättar att det var en sargad trupp som begav sig till Halland.

ANNONS

– Det var många i den ordinarie truppen som inte kunde vara med idag, men ändå ställer vi upp. Vår högerback fick rött kort i förra matchen, vi saknade en mittback och en hade forward som var skadad bland annat. Även om vi hade spelare, så var det inte det laget vi hade under säsongen, säger hon.

Norvalla, som också hade chans på plats uppåt vid vinst, gick ut stenhårt och hade 2–0 redan innan första kvarten av matchen var spelad.

– Vi visste att de skulle spela aggressivt. Vår plan var att sjunka ner lite och inte sätta så hög press. Jag tycker att det känns som att vi skapar en hel del i första halvlek. Jag har till exempel en ribbträff och vi har flera skott utanför, säger hon.

– Men det vill sig inte riktigt för oss. Men vi kände ändå att vi hängde med.

Mycket att lära

I slutändan visade sig Norvalla vara alldeles för starka och matchen slutade 9–0. En siffra som Vallens lagkapten Vera Dimberg menar att laget inte känner igen.

– Den största förlusten vi haft under säsongen var mot Ed där vi förlorade med två bollar. Vi får gå igenom matchen i veckan och se varför det rann iväg som det gjorde. I andra halvlek kändes det som att Norvalla gjorde mål på allt, säger hon.

Trots att kvalet nu är över för Vallen och att det blir division 3 även nästa år är Vera inte besviken. Hon menar att det har varit lärorikt att få kvala mot de bästa lagen i regionen och att Vallen nu vet vad de behöver bli bättre på.

– Vi får se det som att vi aldrig hade varit här i kvalet om vi inte spelat så bra under säsongen. Det märktes också att när vi spelat i division 3, så har vi mycket mer tid med bollen. Under kvalet har vi fått trappa upp tempot. Vi har mött lag som inte sätter så hög press under året så vi får se till att jobba på de svagheterna inför nästa år.

Fotboll

Kval till Division 2 dm

IF Norvalla-Vallens IF

9–0 (3–0)

LÄS MER:Vallen steget efter Askim i kvalet – ”Har gått över förväntan”

LÄS MER:Vallens damer har slagläge i helgens kvalmatch mot Askim

LÄS MER:Kvalfyllda tider för Vallens IF – match tre lördagar i rad

ANNONS