Oskar Simonsson hjälte när Morlanda vände och vann

Morlanda låg under med 0–2 i hemmamatchen i division 5 Bohuslän herr i fotboll mot Hogstorp/Skredsvik.

ANNONS
|
Morlanda GoIF vann mot Hogstorps IF/Skredsviks SK
Morlanda GoIF vann mot Hogstorps IF/Skredsviks SK

Men med mål i minut 41, minut 46 och minut 81 vände laget underläget, och vann, med 3–2 (1–2) i söndagens match på Glimmaråsen Ellös. Stor matchhjälte blev Oskar Simonsson, med sitt 3–2-mål efter 81 minuter.

– Det som avgjorde matchen var främst att vi fortsatte vara lugna trots underläget som kom. Vi visste att det de får är vad vi ger och att vi kommer få våra egna chanser. Vi var lugna och skapade mängder med chanser som sakta men säkert ledde till mål. Sedan var det underbart att få se en inbytt junior komma in på slutet och göra det vinnande målet. Allt som allt blev det dock jämnare på tavlan än vad det behövde bli och det måste vi jobba på, kommenterade Morlandas tränare Jasper Thijssen efter matchen.

ANNONS

Matchen förblev jämn målmässigt till Hogstorp/Skredsvik tog ledningen i 27:e minuten, genom David Sylveson.

Hogstorp/Skredsvik ökade ledningen till 0–2 i 36:e minuten, när David Sylveson ännu en gång slog till.

Morlanda reducerade till 1–2 alldeles före halvtidspausen, genom William Gustafsson. Direkt efter pausen ökade Max Andersson Morlandas ledning.

I den 46:e minuten fick Hogstorp/Skredsviks Jonas Plate rött kort.

Och med nio minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Oskar Simonsson. Simonsson fullbordade därmed Morlandas vändning.

Det här var Morlandas tredje uddamålsseger den här säsongen.

Morlanda ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Hogstorp/Skredsvik ligger på nionde plats. Morlanda var tia i tabellen för tio dagar sedan, men har fått ett lyft.

Nästa motstånd för Morlanda är Svarteborg. Lagen möts söndag 15 september 16.00 på Glimmaråsen Ellös.

ANNONS