Orust utklassade Ed – seger med 10–1

Orust spelade riktigt bra när laget vann på bortaplan mot Ed i division 3 Bohuslän/Dalsland dam i fotboll med hela 10–1 (5–0).

|
Eds FF dam förlorade mot Orust FC

Riktigt bra var Karin From, som stod för hela sex mål för Orust.

I och med detta har Orust hela elva raka segrar i division 3 Bohuslän/Dalsland dam.

Orust fick en bra start på matchen. Klara Gustafsson gjorde målet, redan i 16:e minuten.

Orust gjorde 0–2 i 20:e minuten, när Karin From hittade rätt.

Orust ökade ledningen till 0–3 efter en knapp halvtimmes spel, på nytt genom Karin From på straff.

Orust ökade också ledningen till 0–4 i 34:e minuten, när Karin From fick träff som med målet fullbordade sitt hattrick.

Orust gjorde också 0–5 i slutminuterna av första halvlek, genom Matilda Orraryd. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Karin From träff ännu en gång och ökade ledningen för Orust.

I 64:e minuten nätade Marie Simonsson, och gjorde 0–7.

Ed reducerade till 1–7 bara två minuter senare genom Klara Kjellberg. Men mer än så orkade Ed inte med.

Sju minuter senare var det Matilda Orraryd som såg till att Orust ökade ledningen till 1–8.

Orust ökade ledningen på nytt, till 1–9, tre minuter senare återigen genom Karin From.

1–10-målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Karin From ännu en gång slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 1–10.

Karin From gjorde sex mål för Orust.

Resultatet innebär att Ed ligger kvar på nionde och sista plats och Orust toppar tabellen.

Motståndare i sista omgången för Orust är Bullaren. Lagen möts söndag 6 oktober 13.00 på Kvännevi.