Orust hämtade i kapp underläge och kryssade mot Vänersborg FK

I halvtid ledde Vänersborg FK matchen på hemmaplan i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll mot Orust med 2-1. Men i andra halvlek jobbade sig Orust in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2.

|
Vänersborg FK spelade lika mot Orust

Orusts tränare Stefan Kristensson tyckte till om matchen:

– Gruppen visar stor moral när vi vänder underläge till poäng. En poäng som var välförtjänt.

Vänersborg FK startade matchen bäst och tog ledningen. Isa Thor Ström slog till, redan i 16:e minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 33:e minuten, genom Gabriella Gucci. Direkt efter pausen nätade Johanna Kihlstrand och reducerade åt Orust.

I 69:e minuten slog Matilda Orraryd till, och kvitterade för Orust. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Orust är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 14 augusti, har Vänersborg FK Eriksberg borta på Rosenhill 14.00, medan Orust spelar hemma mot Skoftebyn 15.00.