Orust FC räddade poäng mot toppmotstånd

Orust FC var illa ute borta mot Vänersborgs FK. Men trots tvåmålsunderläge mot det topptippade motståndet lyckades laget ta med sig en poäng hem till Orust.
– Det var en jämn match där vi är nöjda med att vi kommer tillbaka efter 2–0, säger lagets tränare Stefan Kristersson.

ANNONS

Orust FC fick en tung start på säsongen i våras när laget föll med 1–4 hemma mot Eriksberg. Under lördagen drog höstsäsongen igång och då var det väntade topplaget Vänersborgs FK som stod för motståndet.

– De vann första matchen mot Öckerö, och är ett lag som vill vara med topp tre i den här serien. Efter vår premiär som inte var speciellt lyckad är det en tuff match att möta dem borta, säger Orust tränare Stefan Kristersson.

En tuff match skulle det bli för Orust. Laget hamnade i underläge redan efter 16 minuter. Drygt en kvart senare dubblade hemmalaget sin ledning. Men Orust FC skulle inte ge sig så lätt.

ANNONS

Reducering innan paus

Precis innan halvtidsvilan var Johanna Kihlstrand framme och snodde åt sig en utspark från Vänersborgsmålvakten.

– Målvakten sparkar ut bollen ganska dåligt och Johanna skjuter innan målvakten hinner tillbaka i position. Innan dess hade Johanna haft ett långskott i stolpen. Det var skönt att få reduceringen innan halvtid, säger Kristersson om målet.

Underläge i paus alltså, men Orustspelarna blev inte stressade av det. Snarare lyfter Kristersson lagets lugn som en anledning till vändningen.

– Vi känner att matchen varit jämn till dess och vi fortsätter med det vi tänkt göra och får utdelning på det. De leder med 2-0 men vi hade haft stolpskott och en hörna som dansade på mållinjen. Vi kände att vi var med i matchen, säger han och tillägger:

– 2–0 kan man alltid hämta upp. Vi har bra moral i gruppen och alla litar på sig själva.

2–2 på retur

Kvitteringen skulle komma i den andra halvleken. Återigen var Johanna Kihlstrand inblandad. Denna gången i förarbetet när hon tog sig runt Vänersborgsförsvaret och sköt ett skott som målvakten släppte retur på. Där var Matilda Orraryd först framme och kunde göra 2–2.

2–2 blev också slutresultatet efter att Orust lyckats få till sitt försvarsspel i den andra halvleken. Mycket tack vare Marie Simonsson.

– Vänersborgs styrkor är deras kanter. De har väldigt snabba kantspelare. Marie stänger ner sin kant och får dem att flytta spelare när de märker att de inte kommer förbi, säger Kristersson.

”En poäng vi inte räknat in på förhand”

Resultatet innebär Orust första poäng för säsongen. En poäng de kanske inte hade räknat med inför matchen.

– Vi ska inte vara nöjda när vi inte vinner matcher, men det här var absolut en poäng vi inte räknat in på förhand, säger Stefan Kristersson.

I nästa match väntar ytterligare en tuff motståndare för Orust. Skoftebyn som förra säsongen spelade i Division 1.

Fotboll

Division 2 Dam Nordvästra Götaland

Vänersborgs FK – Orust FC 2–2 (2–1)

Målskyttar Orust: Johanna Kihlstrand och Matilda Orraryd.

ANNONS