Ödsmål vann toppmötet mot Strömstad med 5–0

Ödsmål tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Strömstad i division 4 Dalsland/Bohuslän norra dam i fotboll på söndagen med 5–0 (1–0).

|
Ödsmåls IK vann mot IFK Strömstad dam

En viktig seger i toppen av tabellen.

Med en omgång kvar är Ödsmål i serieledning, och Strömstad är på tredje plats.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Ödsmåls Jenny Olander, som stod för hela fyra mål i matchen.

Frida Olofsson gjorde också ett mål för Ödsmål.

Ödsmål har nu tre matcher i rad utan insläppt mål.

Ödsmål startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Jenny Olander slog till, redan i 14:e minuten. Direkt efter pausen ökade Jenny Olander Ödsmåls ledning.

I 52:a minuten nätade Jenny Olander, och gjorde 3–0 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Jenny Olander, återigen, ökade Ödsmåls ledning i 79:e minuten.

I 86:e minuten gjorde Frida Olofsson också 5–0.

Ödsmål har fyra segrar och en förlust och 39–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Strömstad har tre vinster och två förluster och 15–12 i målskillnad.

Söndag 22 september 16.00 spelar Ödsmål borta mot HEF Valbo i sista omgången. Strömstad möter Kroppefjäll borta på Brunnsvallen söndag 29 september 16.00.