Ödsmål i serieledning i division 4 Dalsland/Bohuslän norra dam efter 13–0 mot Åsebro

Det blev 13–0 (6–0) för Ödsmål hemma mot Åsebro i söndagens match.

|
Ödsmåls IK vann mot Åsebro IF dam

Därmed är laget ny serieledare i division 4 Dalsland/Bohuslän norra dam i fotboll, på samma poäng som tvåan Svarteborg. För Åsebro betyder resultatet att man är på åttonde plats i tabellen.

Åsebros tränare Jörgen Nordquist:

– På grund av sjukdom och skador tvingades matchen bli niomanna. I strålande sol och värme fick Åsebros unga damlag möta bollskickliga Ödsmål, som troligtvis vinner serien. Vi laddar om och tar nya tag inför hemmamatchen till helgen.

Riktigt bra var Camilla Göransson, som stod för hela sex mål för Ödsmål.

Segern var Ödsmåls nionde på de senaste tio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Ödsmål startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara två minuter slog Camilla Göransson till.

Laget gjorde 2–0 i 26:e minuten, när Camilla Göransson ännu en gång slog till.

Ödsmål ökade ledningen till 3–0 efter en dryg halvtimmes spel, genom Camilla Göransson som med målet fullbordade sitt hattrick.

Ödsmål ökade ledningen på nytt, till 4–0, bara fyra minuter senare återigen genom Camilla Göransson.

Två minuter senare var det Isabelle Akyüz som såg till att Ödsmål också gjorde 5–0.

Ödsmål ökade ledningen till 6–0 på tilläggstid i första halvleken, genom Jenny Olander. Direkt efter pausen ökade Camilla Göransson Ödsmåls ledning.

I 54:e minuten nätade Minna Lagerqvist, och gjorde 8–0.

Ödsmål satte 9–0 fem minuter senare på nytt genom Isabelle Akyüz.

En minut senare var det Camilla Göransson som såg till att Ödsmål gjorde 10–0.

Ödsmål gjorde 11–0 fyra minuter senare genom Isabelle Karlsson.

Fyra minuter senare var det Minna Lagerqvist som såg till att Ödsmål gjorde 12–0.

Ödsmål ökade ledningen till 13–0 i 85:e minuten.

Ödsmål möter Bengtsfors 2 i nästa match borta söndag 8 september 16.00. Åsebro möter samma dag Strömstad hemma.