Arkivbild från då SHK mötte Backa Bild: Linus Olsson

Nye tränaren ledde SHK genom rysare mot Skövde

Stenungsunds HK lyckades inte slå Skövde senast när de möttes i oktober. Då fick man se sig besegrat med hela 18 måls marginal. I helgen var det dags för de två lagen att mötas igen hemma i Stora Höga Arena. Och det var ett revanchsuget SHK med ny tillfällig huvudtränare som ställde upp på plan.

|

I onsdags publicerade ST-tidningen nyheten om att Stenungsunds herrtränare Nacor Medina Perez lämnat laget för nya uppdrag i Kärra HF. I hans ställe ska den tidigare spelaren Alexander Bragd leda SHKs herrar resten av säsongen. Idag gjorde han premiär som huvudtränare och det med bravur.

Hemmalaget startade matchen starkast och lyckades hålla ledningen cirka 20 minuter in i matchen. Men strax före halvtid hade gästande Skövde kommit in i matchen och lagen gick till vila med likaställningen 12–12. I andra halvlek var matchen helt jämn, ända in i slutet. Hemmalaget kvitterade till 26–26 med mindre än en minut kvar av matchen. Skövde hade därefter chansen att vinna matchen, men sköt bort sitt anfall. Med 25 sekunder tar Alexander Bragd time-out och när klockan står på 59.56 skjuter Oskar Karlsson in det vinnande målet för SHK från linjen, 27–26.

Hoppet lever för en kvalplats uppåt

Den nye tränaren Alexander Bragd är mycket nöjd med lagets insats efter matchen. Och han säger att förra matchen mot Skövde nog låg i bakhuvet på samtliga Stenungsunds spelare.

– Vi pratade innan matchen att vi inte var nöjda med matchen mot Skövde senast. Men idag gör vi precis det vi pratat om. Vi står väldigt bra bakåt och vi håller oss till matchplanen hela vägen, säger Alexander Bragd.

Vad det gäller SHKs chanser till en kvalplats uppåt finns det fortfarande möjligheter att lyckas. Tränare Bragd säger att laget har en ambition om ett uppflyttningskval.

– Vi har pratat igenom det och killarna är motiverade till att ta en kvalplats. Nu har vi HK Country kvar som hemmamatch vilket kommer bli väldigt roligt, säger Alexander Bragd.

Nästa match spelas borta mot Sörhaga på lördagen den femte mars.

Handboll

Herr Division 2 Väst

Stenungsunds HK – HK Skövde 27 – 26 (12 – 12)

Mål: Niklas Svanberg 6, Jonathan Eriksson 5, Anders Blomqvist 5, Oskar Karlsson 3, Axel Gustavsson 3, Daniel Tellander 3, Timmie Javette 2, Andreas Stålnacke, Fredrik Bergvall.