Nova Lervik gjorde två mål för Stenungsund i segern mot Ed

Stenungsund vann mötet med Ed borta med 3–1 (1–0) på söndagen i division 3 Bohuslän/Dalsland dam i fotboll.

ANNONS
|
Eds FF dam förlorade mot Stenungsunds IF dam
Eds FF dam förlorade mot Stenungsunds IF dam

– Vi har svårt att få till spelet på sista tredjedelen och vi får inte riktigt ihop jobbet som ett lag. Stenungsund har inte jättemånga lägen men sätter tyvärr de fåtal lägen de har. Vi jobbar bättre sista halvan av andra halvlek där vi även hotar mer offensivt men som tyvärr inte ger någon utdelning. Emelie sätter ett fint mål och vi har flera tjejer som gör fina insatser, kommenterade Eds tränare Julia Edquist.

Stenungsunds ledare Hanna Reilly:

– Ed är en svår bortamatch som det är och vi har ett par spelare hemma i sjukstugan. Vi påverkas också av att det är vår första gräsmatch för året. Trots en ojämn matta håller vi ihop ett bra spel i första halvlek. I andra är vi lite för yviga både offensivt och defensivt men har hög lagmoral och bud på fler mål. Bäst i SIF utsågs Huda Alyasary.

ANNONS

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Stenungsund tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Louise Oscarsson. I 54:e minuten nätade Nova Lervik, och gjorde 0–2.

Nova Lervik gjorde dessutom 0–3 i 55:e minuten.

Ed reducerade till 1–3 bara tre minuter senare genom Emelie Larsson. Mer än så blev det dock inte för Ed.

Ed har en vinst och fyra förluster och 6–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Stenungsund har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 10–5 i målskillnad.

Stenungsunds nya tabellposition är tredje plats, medan Ed är på nionde plats.

Nästa motstånd för Ed är Vallen. Lagen möts lördag 15 juni 13.00 på Stora Höga IP. Stenungsund tar sig an Munkedal hemma fredag 14 juni 19.30.

ANNONS