Den 26-årige forwarden Kevin Elgestål, här i Vita Hästens färger i en match mot AIK hösten 2019, är klar för Stenungsunds HF säsongen 2022/23. Han är storebror till Philip Elgestål. Den kommande säsongen har Stingers inte mindre än tre brödrapar i A-truppen.
Den 26-årige forwarden Kevin Elgestål, här i Vita Hästens färger i en match mot AIK hösten 2019, är klar för Stenungsunds HF säsongen 2022/23. Han är storebror till Philip Elgestål. Den kommande säsongen har Stingers inte mindre än tre brödrapar i A-truppen. Bild: JESPER ZERMAN

Meriterat nyförvärv ger Stingers tredje brödraparet

Bröder och ishockey är en gångbar kombination för Stenungsunds HF säsongen 2022/23. Efter bröderna Holmstedt och Pappila kommer nu Elgestål där Kevin är den kanske mest meriterade värvningen i Stingers på år och dag.

ANNONS

Forwarden Kevin Elgestål har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir enligt Stingers hemsida ”en fantastisk förstärkning till vårt lagbygge”.

”Vi får i högerfattade Kevin in en stor och stark forward som spelar med tyngd och intensitet. Han är proffsig och noggrann i det han gör och kan även användas som center” skriver Stingers.

Den nyblivne 26-åringen, som är äldre bror till Philip, har gjort 229 matcher i allsvenskan i ishockey för Vita Hästen från Norrköping. Han spelade den gångna säsongen för den ungerska klubben DVTK Jegesmedvék i Erste liga.

Draftad för Washington

År 2014 var han också draftad av Washington Capitals i den sjunde rundan. ”Kevin har dessutom representerat Sverige i samtliga ungdomslandslag från U17 till U20” skriver Stingers.

ANNONS

Kevin är född i Göteborg. Hockeyresan startade i moderklubben Kungälvs IK och fortsatte i Frölundas juniororganisation. Det blev även två SHL-matcher för Frölunda säsongen 2013/14.

Säsongen 2015/16 lånades han ut till det allsvenska laget Vita Hästen och där blev han kvar till säsongen 2020/21. Han gjorde 229 matcher i Allsvenskan och är noterad för 55 poäng.

Stingers kommer under säsongen 2022/23 att ha inte mindre än tre brödrapar i A-laget efter Hjalmar och Julius Holmstedt samt Tony och Tommy Pappila.

Tredje kanadensare

Stingers har också gjort klart med en tredje kanadensare i A-laget i form av Ethan Salter.

Den 22-årige Salter är född och uppvuxen i Toronto och beskrivs som ”en hårt arbetande forward som kör 100 procent i varje byte”.

Salter kommer närmast från Stayner Siskins i den kanadensiska juniorligan PJCHL.

ANNONS