Jonna Borgström är en av flera förare från Orust Jetskiklubb som den kommande helgen kan titulera sig svenska mästare när SM i jetski avgörs i Lidköping.
Jonna Borgström är en av flera förare från Orust Jetskiklubb som den kommande helgen kan titulera sig svenska mästare när SM i jetski avgörs i Lidköping. Bild: Ulf Fabiansson

Medaljregn väntar Orust Jetskiklubb när SM avgörs

Inför den andra och avslutande SM-deltävlingen i jetski kommande helg har förare från Orust Jetskiklubb inte helt oväntat flera framskjutna placeringar. Klubben har möjlighet att ta hem massor av SM-medaljer varav några av ädlaste valör.

ANNONS

Det aningen udda upplägget för årets SM är att tävlingen avgörs under två helger. Deltävling ett och två avgjordes den 31 juli och 1 augusti.

– Det blir ju lite konstigt i år för det blir två dubbelhelger. Deltävling tre avgörs på kommande lördag och deltävling fyra på söndagen, säger Mikael Pettersson.

Han är ledamot i styrelse för Orust Jetskiklubb men under SM-deltävlingarna arbetar Mikael med att köra räddningsbåt och är en del av det viktiga säkerhetsarbetet.

Att det blev och blir Lidköping är för att där finns en av få banor i Sverige som är permanent.

– Det blir fyra deltävlingar på samma bana. Tidigare har man inte fått annonsera om att det ska vara tävlingar eftersom de ska vara publikfria, säger han.

ANNONS

Förklaringen är givetvis den pågående pandemin. Restriktionerna kring bland annat publik på tävlingar har dock lättats betydligt sedan den 1 juli.

– Nu har man bombarderat med reklam men gissningsvis blir det väl en ganska liten publik på plats, tror Pettersson.

Samuel Johansson från Orust Jetskiklubb toppar klassen GP 1 efter den första SM-deltävling. Deltävling nummer två avgörs kommande helg.
Samuel Johansson från Orust Jetskiklubb toppar klassen GP 1 efter den första SM-deltävling. Deltävling nummer två avgörs kommande helg. Bild: Ulf Fabiansson

Mikael berättar att OJK är den största klubben i Sverige. Det märks inte minst i resultatlistorna från de första två deltävlingarna där de 15 OJK-förarna i flera fall har framskjutna placeringar i flera klasser.

– Det finns några klasser där det bara är OJK-förare, säger han.

Så är fallet i Ski ladie GP 1 där Jonna Borgström leder före Janina Johansson och Emma-Nellie Örtendahl. Jonna leder också Ski GP 1, en klass med såväl kvinnliga som manliga förare.

I runabout-klasserna är det bara OJK-förare. Christian Cagnard leder GP 3, Linus Lindberg intar tätplatsen i GP 2 och Samuel Johansson toppar GP 1

ANNONS