På bilden syns ungdomarna från Bohuslän/Dal tillsammans med laget från Halland. Lagen gjorde den avslutande stafetten tillsammans.
På bilden syns ungdomarna från Bohuslän/Dal tillsammans med laget från Halland. Lagen gjorde den avslutande stafetten tillsammans. Bild: Privat

Medaljregn när STO-ungdomar lyfte Bohuslän/Dal i friidrott

Massor av medaljer varav flera guld för STO-ungdomar blev resultatet när Götalandsmästerskapen i friidrott avgjordes i helgen. De aktiva bidrog starkt till att Bohuslän/Dal gjorde ett av de bästa mästerskapen på många år.

ANNONS
|

Mästerskapen avgjordes i Eslöv i ett behagligt höstväder. Angenämt var det också att ta del av resultatlistorna för regionens bästa 13-14-åringar.

Astrid Fakelius från CK Brattås på Orust tog fyra guld. Noomi Bergman tävlar för Hälle IF men bor på Orust. Hon tog tre guld. Peter Gustavsson tävlar för Tjörnklubben Tyft och han bärgade ett guld och två silver. George Cederqvist slutligen tävlar för Stenungsunds FI och han tog brons. Utöver dessa finns det fler aktiva från distriktet som var med men de hamnade utanför pallplatsen.

Tack var dessa men också andra ungdomars insats kom Bohuslän/Dal på fjärde plats i regionen. Framför sig har man nu bara Skåne, Göteborg och Småland – distrikt som i sammanhanget är att betrakta som stora.

ANNONS

– Vi gjorde ett väldigt lyft jämfört med tidigare år då vi inte fått lika många poäng och inte placerat oss lika högt upp, säger Rebecka Söderlund som bland annat verkar i Stenungsunds FI.

– Historiskt sett var detta ett väldigt bra mästerskap. Vi har en väldigt bra årgång i hela Bohuslän/Dal.

LÄS MER:Johan Rogestedt är tillbaka efter en tung skadeperiod

LÄS MER:Fartfyllt lopp när nästan 700 barn sprang på Nösnäsvallen

LÄS MER:Motionslopp genom centrala Henån lockar barn och vuxna

ANNONS