Mål av Victor Falk och Oskar Jansson när Henån/Gilleby förlorade

Henån/Gilleby blev besegrade av IFK Uddevalla på bortaplan i division 4 Bohuslän/Dalsland herr i fotboll, där matchen på torsdagen slutade 4–2 (2–1).

ANNONS
|
IFK Uddevalla vann mot Henån / Gilleby
IFK Uddevalla vann mot Henån / Gilleby

– IFK tog tag i matchen direkt. Ett fint rörligt passningsspel gör att Henån-Gilleby blir pressade. Efter 2-0 målet lyfter HIFGIF upp spelet och kommer in i matchen sista 20 i första. 2-1 Görs av Oskar Jansson på en snygg lobb över målvakten. I andra halvlek fortsätter IFK med ett snabbt rörligt passningsspel. 3-1 och 4-1 kommer som en följd av det. HIFGIF går ner på 3 backslinje och gör 2-4 genom Viktor Falk. Segern var aldrig hotad och det var fullt rättvist. Tyvärr gör vi 3 grova misstag som blir mål. En dålig insats mot ett väldigt bra IFK, kommenterade Henån/Gillebys tränare Lennart Göransson.

ANNONS

Henån/Gilleby började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Victor Falk till.

IFK Uddevalla kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Donat Gashi, i tionde minuten.

IFK Uddevalla tog också ledningen i 25:e minuten, när Tim Kenty Ishimwe hittade rätt.

Henån/Gilleby kvitterade till 2–2 i 32:a minuten, när Oskar Jansson slog till. I 55:e minuten slog Denis Balla till, och gav IFK Uddevalla ledningen.

4–2-målet kom med två minuter kvar att spela, när Prince Busokoza slog till och gjorde mål. 4–2-målet blev matchens sista.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Henån/Gilleby är på sjätte plats. Ett fint lyft för IFK Uddevalla som låg på åttonde plats så sent som den 9 maj.

Nästa motstånd för Henån/Gilleby är Grohed. Lagen möts fredag 14 juni 19.00 på Tavlebordsvallen.

ANNONS