På årets andra dag ställdes vitklädda Libertà FC i Lundbystrandshallen i Göteborg mot IFK Göteborg i herrarnas SFL i futsal. Libertà förlorade till slut med 2–5. Bild: Tony Balogh

Libertà stod upp mot Blåvitt

Libertà FC inledde det nya året med att förlora bortakampen i SFL i futsal mot IFK Göteborg med 2–5 i en match där spelande tränaren Alban Tahiri blev utvisad.

|

Libertà kom till spel i Lundbystrandshallen i Göteborg i avsaknad av några spelare. Bland annat fanns inte Imer Beqiri och Gustav Kjellström med på planen.

Den förstnämnde är avstängd på grund av rött kort i förra seriematchen hemma mot Torslanda (seger 5–3) medan Gustav Kjellström på nyårsafton blev klar som division 1-klubben IK Oddevolds senaste nyförvärv.

Libertà tog efter 17.40 i den första halvleken en timeout. 35 sekunder senare hade laget gjort 2–2 mot IFK Göteborg, ett resultat som stod sig första halvlek ut. Bild: Tony Balogh

Kjellström var visserligen på plats och ombytt men inte för spel utan för uppgifter på bänken. Då förstår ni som kan ert Libertà att huvudtränaren Alban Tahiri fick dra på sig tröja nummer 100 liksom klubbens ordförande Alban Thaqi tröja nummer 1 för att spela match.

För LFC är ett så komplett lag som möjligt av stor vikt då man hoppas kunna hänga kvar i SFL, i första hand via en kvalplats.

Oavgjort i halvtid

Libertà inledde första halvlek med en ganska hög press vilket antagligen bör ha förvirrat IFK. Det var också LFC som gjorde 1–0 efter 2.30 då Gzim Istrefis passning nådde fram till Ardi Thaqi som förpassade bollen i mål bakom IFK-keepern Oskar Jareflo.

I det andra målet svarade Libertàs för dagen ende målvakt Arvid Slusarczyk för ett antal riktigt bra räddningar som höll LFC kvar i matchen.

Att det var IFK som kom att ta matchens första timeout efter 9.30 var därför inte oväntat. En konsekvens av det var att IFK kunde kvittera till 1–1 efter 9.56 genom lagkaptenen Fehim Smajlovic.

Innan halvleken var färdigspelad hade hemmalaget hunnit ta ledningen men Libertà kom tillbaka och kvitterade till 2–2. Oavgjort i halvlek var alls icke oförtjänt, snarare tvärtom.

Tahiri blev utvisad

Andra halvlek var knappt två minuter gammal när IFK tog ledningen med 3–2 genom Fehim Smajlovic. Lite otur hade Libertà då en framspelning från IFK ställde LFC:s försvar helt.

Det saknades inte lägen för LFC.Bland annat tog Ali Al-Habobi sig igenom hela IFK:s försvar, men avslutet gick precis utanför den bortre stolpen. Även Ardi Thaqi hade ett bra läge.

Med knappt sex minuter kvar att spela rann det över för Alban Tahiri som först fick ett gult i protest mot en utebliven domarsignal för att därefter snacka sig till ännu ett gult och därmed utvisning. Med en man färre på plan kunde laget inte hindra IFK att utöka ledningen till 4–2. Matchen slutade med seger för IFK med 5–2.

Man of the match i LIbertà var utan tvekan målvakten Arvid Slusarczyk. Hans räddningar gjorde att IFK inte kunde göra fler mål än vad man gjorde.