Kinan Koy startade futsalcup – "Det här är bara början”

Åtta lag kom till spel i Stenungsundsbon Kinan Koys futsalcup han valt att kalla Volta cup. Trots en del bråk och polisbesök efter upprörda känslor bland några spelare i semifinalen bestämde han sig ändå för att döma sista matchen själv.

ANNONS
|

Med stöd av Stenungslanten kunde 20-årige Kinan Koy genomföra sitt drömprojekt. Hans stora intressen är fotboll och film, men han spelar inte fotboll själv, vilket han är lite ledsen över, men han har hittat en alternativ väg in i sporten.

– Ingen vill ha mig tyvärr. Jag har faktiskt provat i fem olika lag. Jag kanske är för dålig, säger han och skrattar. Så nu har jag startat en domarkarriär i stället.

Fifa inspirerade till namnet

Futsalcupen har han valt att kalla Volta cup och förklarar varför:

– Jag är Fifa-beroende och jag spelar mycket Fifa med mina kompisar. Volta betyder futsal i Fifa, för när du trycker vanlig fotboll är det 11-manna, och när du trycker Volta så blir det fem mot fem, alltså futsal. Därför kom jag på namnet Volta. Så när man spelar Fifa med sina vänner så kommer man också ihåg att, ja det finns ju en cup som heter Volta också.

ANNONS

Han tror stenhårt på sitt koncept och drömmer om att det ska bli ett stående inslag i Stenungsunds aktivitetskalender framöver.

– Det här är bara början. Jag har gjort ett Instagramkonto och allt som jag gör som handlar om Volta cup finns där. Jag tror det bara kommer ta några dagar så kommer alla känna till den. Jag tänker att vi ska kunna ha hundratals Volta cup.

Vill ge tillbaka för allt stöd han får

Han tycker det är dåligt med aktiviteter och vill bidra till att fler får mer att fylla sin fritid med.

– Jag hittar inte så många aktiviteter i Stenungsund och ville starta något själv. Det är otroligt hur mycket den här kommunen hjälper mig så jag vill hjälpa dem också, att ge och ta.

Totalt anmälde sig åtta lag till första cupen som spelades under onsdagen i Stenungsund Arena. Tyvärr blev det bråk och polis tillkallades, men Kinan Koy valde att inte anmäla incidenten som ledde till diskvalificering av ett lag.

LÄS MER:Ungdomsturnering urartade – polis larmades till arenan

– Innan jag bildade cupen skrev vi regler för vad man inte får göra och lämnade till varje lagkapten. Börjar man slåss så blir man avstängd och så vidare. De kunde inte ta det, trots att de skrivit under det. Man får inte svära över sin mamma och det var flera som gjorde det. Det var tyvärr flera spelare som gjorde fel och de kommer inte delta nästa gång. Volta cup är för roliga människor, vi ska ha det kul här.

Oförstående till onödigt bråk

Han har svårt att förstå att det uppstår så hätsk stämning på den här nivån.

– Hade vi haft priser på 10 000-tals kronor hade jag förstått, men här, jag fattar det inte.

Vinnarpokalen togs hem av Real Corona som vann med 2-0 mot Word Wide FC, båda med lokala spelare.

När nästa cup blir av är ännu oklart.

– Om jag fick bestämma så redan nästa vecka, men det är inte jag som bestämmer tyvärr, så kanske att vi kör i sommar.

Stenungslanten

Ett ekonomiskt stöd som delas ut av Kultur och Fritid till unga med idéer på aktiviteter men som saknar pengar för att genomföra dem.

Det går till exempel att ordna LAN, katetävling, dansuppvisning, konsert, EPA-träff, pysseldag, läger, konvent för spel eller cosplay.

Ansöka om stöd kan den som är 13-26 år och bosatt i Stenungsund.

Maxbelopp är 15 000 kronor för ett projekt.

Kravet är att andra unga i kommunen ska ha möjlighet att ta del av projektet, antingen som deltagare, besökare eller publik.

Projekt ska inte vara en del av permanent verksamhet.

Projektet ska genomföras på en plats som inte serverar alkohol.

ANNONS