Så här kan den kommande hinderbanan vid Rönnängs FF:s träningsanläggning på västra Tjörn komma att se ut. Om allt går enligt planerna kan projektet stå klart till våren 2022.
Så här kan den kommande hinderbanan vid Rönnängs FF:s träningsanläggning på västra Tjörn komma att se ut. Om allt går enligt planerna kan projektet stå klart till våren 2022. Bild: Rönnängs FF

Hinderbana och utegym i Rönnäng

Under rubriken ”Rönnängs nya mötesplats” ska Rönnängs FF skapa en hinderbana och utegym med boulebanor och grillplatser. Leader Södra Bohuslän stöttar med en halv miljon kronor.

ANNONS
|

Fotbollsklubben på västra Tjörn arbetar som bäst på att förverkliga planerna på en padelhall men parallellt arbetar RFF även med ett annat projekt.

Under tisdagen kom beskedet att Leader Södra Bohuslän har bestämt sig för att stötta med en halv miljon kronor. Leader medfinansieras med stöd från Europeiska struktur- och investeringsfonderna.

LÄS MER:Rönnängs FF fick 4,4 miljoner

– Vi ska göra något som som vi har valt att kalla för ”Rönnängs nya mötesplats”, säger Tommy Pettersson, ledamot i styrelsen.

– Syftet med satsningen är att göra vår idrottsplats mer tillgänglig och att bredda verksamheten. Det går lite i linje med vår padelsatsning. Vi vill kunna locka till oss fler och att fler hittar till vår idrottsplats, säger han.

ANNONS

– Det stora dragplåstret blir en hinderbana, en military fitness-bana, som vi förhoppningsvis kan kombinera med ett utegym. Utöver det rustar vi upp två bouleplaner, skapar en eller två grillplatser med vindskydd och vi gör en större gemenskapsyta med innergård och café.

LÄS MER:Padelhall är del av en nystart

Utöver det ska alla infarter till området ställas i ordning vad gäller tillgänglighet och belysning med mera.

När ska projektet genomföras?

– Vi hoppas kunna komma igång i höst och att vi kan dra lite nytta av grävare när vi ändå håller på med padelhallen. Det lutar åt att vi i höst börjar med vindskydd och grillplatser och att vi förhoppningsvis ska kunna färdigställa hinderbanan till våren, säger Pettersson.

– Jag tror och hoppas att vi ska kunna få allt på plats till i alla fall hösten 2022.

Vad är senaste nytt kring padelhallen?

– Vi har fått bidraget och jobbar på offerter. Tanken är att vi ska börja bygga i augusti månad, säger han.

ANNONS