Halvtidsledning blev bara en poäng – när Stenungsund gästade Motala

I halvtid hade Stenungsund skaffat sig en ledning med 2–0 i mötet borta mot Motala i division 2 norra Götaland herr.

|
Motala AIF FK spelade lika mot Stenungsunds IF

Men i andra halvlek vaknade hemmalaget. Till slut blev det oavgjort i lördagens match, 3–3.

– En härlig seger där vi hittar helt rätt i andra halvlek efter en högst tveksam första halvlek. Väldigt kul för Niklas Ahlgren att få så fin utdelning när killarna är generösa mot varandra. Vi njuter av tre poäng i solen idag och imorgon. På måndag tar vi sikte mot Laholm i nästa omgång, kommenterade Stenungsunds tränare Robert Tartagni.

Stenungsund tog en tidig ledning. Kevin Larsson Ajayi gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Stenungsund ökade ledningen till 0–2 i 17:e minuten, genom Adam Bergholtz. Direkt efter pausen slog Albion Vitija till och ökade Stenungsunds ledning.

I 68:e minuten nätade Granit Hana, och reducerade åt Motala.

I 82:a minuten reducerade Motala på nytt genom Oliver Blomdahl.

Kvitteringen kom på stopptid, när Valon Silka slog till och gjorde mål för Motala. 3–3-målet blev matchens sista.

Motala har en seger, två oavgjorda och två förluster och 12–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Stenungsund har tre oavgjorda och två förluster och 3–7 i målskillnad.

Det här betyder att Motala är kvar på 13:e plats, och Stenungsund stannar på sjunde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Stenungsund är Vänersborg FK. Lagen möts lördag 25 maj 13.00 på Olssons Trävaror Arena.